BDS-grunnlegger pågrepet for skattesvindel

Politiet mener Omar Barghouti, en av grunnleggerne av BDS-bevegelsen, har unndratt skatt.
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti, er mistenkt for skatteunndragelse. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Omar Barghouti, en av grunnleggerne av BDS-kampanjen (boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel) er pågrepet i Israel mistenkt for skattesvindel. Barghouti, en palestiner født i Qatar, fikk i 1994 permanent oppholdstillatelse i Israel og er bosatt nord i landet sammen med sin israelsk-arabiske kone. Mandag ble han pågrepet og avhørt av politiet, før han senere ble løslatt mot kausjon. Passet er inndratt og han har ikke lov til å forlate Israel mens etterforskningen pågår.

Barghouti er mistenkt for å ha skjult inntekter på drøyt seks millioner kroner for de israelske skattemyndighetene. Skatteunndragelsen skal ha pågått i løpet av en tiårsperiode mens han var direktør for National Computing Resources in Ramallah.

Han skal angivelig ha tatt ut penger i en bank i Ramallah for å holde pengene skjult for israelske myndigheter. Han skal også ha tatt ut penger han tjente på foredrag i utlandet og taler og skjult dem for skattemyndighetene. Under en ransakelse i Barghoutis bolig ble det funnet dokumenter og kredittkort som forsterket mistanken.

BDS-grunnleggeren skal etter planen reise til USA i april for å motta Gandhi Peace Prize på Yale-universitet. Det er en årlig utdeling fra regjeringen i India til personer eller organisasjoner som kjemper for politiske, økonomiske og sosiale endringer uten bruk av vold, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Barghouti avviser Israel som en jødisk stat og er motstander av en løsning på konflikten med to stater for to folk. Han ønsker én sekulær stat for både jøder og palestinere.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise