LO marsjerer i Oslo for boikott av halvparten av verdens jøder

Men bedyrer samtidig at de “tar avstand fra jødehets”.

Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)

Om en drøy måned vil norske arbeidere tilknyttet LO nok en gang ta til gatene for å marsjere under 1. mai-paroler. Arbeidernes internasjonale kampdag er en dag for å vise arbeiderklassens styrke og føre fram viktige saker for arbeidsfolk i dag. I Oslo er en av de viktige sakene for dagens arbeidere tydeligvis å anerkjenne Palestina og boikotte Israel.

Nylig vedtok LO i Oslo parolene og det politiske budskapet som skal prege 1. mai-feiringen i hovedstaden. Der ble det bestemt at en av hovedparolene under årets markering skal være “Anerkjenn Palestina – Boikott Israel”. I sin begrunnelse skriver LOs Oslo-avdeling at Israel trosser FN-vedtak og motsetter seg en tostatsløsning.

“USA, Norge og andre vestlige land oppfordrer begge parter til forhandlinger, uten å ville se forskjell på okkupant og okkupert. Rettferdig løsning krever økt press på Israel”, skriver arbeidstakerorganisasjonen om budskapet de vil få frem på 1. mai.

Videre skriver LOs Oslo-avdeling at de støtter aksjoner mot norske firmaer som tjener penger på “Israels ulovlige virksomhet” og at LO “er imot økonomisk og militært samarbeid med Israel, samtidig som vi tar avstand fra jødehets.”

I dag bor i underkant av 50 prosent av verdens jøder i Israel. En undersøkelse gjort i 2012 viste at 12,5 av nordmenn har utpregede holdninger mot jøder og at fire av ti nordmenn sammenligner Israels behandling av palestinerne med nazistenes behandling av jødene under 2. verdenskrig. Demonisering av staten Israel og et ensidig fokus på konflikten påvirker den norske befolkningens holdninger til jøder.

Tenk hvis LO skulle skrive at de er imot økt økonomisk og militært samarbeid med 800 millioner muslimer, nær halvparten av verdens muslimske befolkning, samtidig som de tar avstand fra islamofobi. Hvordan ville det klinge i medlemmenes ører?

Til slutt skriver skriver LO i Oslo at Norge må, som blant annet Sverige har gjort, anerkjenne staten Palestina. De vil anerkjenne en myndighet som ikke bare hyller og oppfordrer til terror, men som også gir penger til terrorister som målrettet har angrepet jøder. Som MIFF har skrevet om flere ganger belønner de palestinske selvstyremyndighetene terrorister. Skal det belønnes med anerkjennelse?

LO setter heller ingen vilkår for anerkjennelse. Dermed aksepterer de en palestinsk stat som ikke anerkjenner Israels rett til å være en jødisk stat.

Men jødehets, det tar LO avstand fra.

Forrige artikkel– Min kristne oppvekst tvinger meg til å sette pris på Israel
Neste artikkelHvorfor det ikke nytter å se etter Jaffa-appelsiner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.