Superhelten slo knockout på boikottere

Til tross for boikott fra flere arabiske land slår Wonder Woman alle rekorder.

Politikere i Libanon ønsker å forby filmen «Wonder women» fordi skuespiller Gal Gadot er fra Israel. (Foto: Warner Bros)
Filmen «Wonder Woman» med skuespiller Gal Gadot fra Israel er tidenes mest suksessfulle superhelt-film. (Foto: Warner Bros)

Storfilmen om superhelten «Wonder Woman» ble boikottet av flere arabiske land fordi filmens ledende skuespillerinne er israelske Gal Gadot. Under Gaza-krigen i 2014 publiserte Gadot et innlegg på Facebook hvor hun hyllet israelske soldater som «risikerer sitt liv for å beskytte mitt land mot de forferdelige handlingene til Hamas». Innlegget fikk stor oppmerksomhet da det ble publisert.

Men boikotten har ikke rammet filmen nevneverdig. For «Wonder Woman» er den mest innbringende superhelt-filmen, som ikke er en oppfølger, i historien. Dermed har den tjent inn mer penger enn filmen som tidligere lå på topp, 2002-utgaven av Spider-Man. «Wonder Woman» har tjent inn over 6,2 milliarder kroner så langt.

Den israelske skuespilleren skrev en takkemelding til fansen på Twitter;

«Wonder Woman» er basert på en tegneserie fra DC Comics. De står også bak tegneseriehelter som Batman og Superman. Filmen hadde Norgespremiere 16. juni. Warner Bros, selskapet bak filmen, har allerede begynt å planlegge en oppfølger. Det er ventet at «Wonder Woman 2» kommer i desember 2019, skriver Ha’aretz.

Forrige artikkelDanmark, Sverige, Sveits og Nederland følger Børge Brendes eksempel
Neste artikkelFlyktninghjelpen brøt Oslo-avtalen og skjuler vesentlige fakta
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -