Frankfurt forbyr boikott av Israel

- De som angriper den jødiske stat angriper også Frankfurt, sier borgermester Uwe Becker.
Borgermester Uwe Becker i Frankfurt var den som foreslo den nye loven. (Foto: Frankfurt kommune)
Ordfører Uwe Becker i Frankfurt reagerer kraftig på rettens avgjørelse. (Foto: Frankfurt kommune)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den tyske byen Frankfurt vedtok fredag en lov som forbyr BDS-bevegelsen. BDS kjemper for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel, verdens eneste jødiske stat. Frankfurt blir dermed den første tyske byen som forbyr boikott-bevegelsen.

– BDS-bevegelsen minner ikke bare om «ikke kjøp fra jøder»-argumentasjonen fra nasjonalsosialismens tider, men bevegelsen er basert på den samme giftige tankegangen og er en fare for samfunnet, sier Uwe Becker, Frankfurts borgermester.

Becker er svært kritisk til BDS og mener bevegelsen prøver å deligitimere den jødiske staten og at den sprer antisemittisme under dekke av å være antisionistisk.

– Derfor bestemte vi oss for å forby enhver kommunal finansiering eller utleie av kommunale bygg til grupper eller individer som støtter den antisemittiske BDS-bevegelsen. Vi har også instruert selskapene som vi eier om å gjøre det samme og vi oppfordrer private til å følge etter, sier borgermesteren, til Jerusalem Post.

Den nye loven må voteres over i byens parlament, men Becker er sikker på at den går gjennom etter at den fikk støtte fra byens regjering. Frankfurt har en befolkning på 730.000 innbyggere og er kjent som Tysklands finanssenter. Også den tyske byen München er ventet å vedta en lignende lov som forbyr BDS innen kort tid.

– Ikke alle som støtter BDS er antisemitter, men de som støtter BDS hjelper å spre antisemittisme, for BDS er en antisemittisk bevegelse. Antisemittisme under dekke av BDS har ingen plass i Frankfurt, sier Becker, som er hjernen bak den nye loven.

Han sier at et angrep på Israel også oppleves som et angrep på byen Frankfurt.

– Frankfurt er en by med sterke jødiske tradisjoner og jødisk liv er en del av byens identitet. Det er en del av historien som gjorde byen til en økonomisk stormakt, til en kultur- og utdanningsby – og det er noe vi er stolte av. Og vi har et tett og levende partnerskap med Israel, som har vokst gjennom de 37 årene vi har vært vennskapsby med Tel Aviv, sier borgermester Becker til den israelske avisen.

Becker tilhører CDU, partiet til forbundskansler Angela Merkel, som i desember 2016 vedtok et alle former for Israel-boikott er antisemittisk.

Den politiske ledelsen i Frankfurt har laget en lov som forbyr BDS-bevegelsen. (Foto: Wikipedia)
Den politiske ledelsen i Frankfurt har laget en lov som forbyr BDS-bevegelsen. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise