Vil boikotte Israel – nektes adgang

Europeiske politikere skulle besøke den fengslede terroristen Marwan Barghouti.

En delegasjon på 20 europeiske politikere slipper ikke inn i Israel på grunn av deres støtte til boikott. (Foto: Flickr)
En delegasjon på sju europeiske politikere slipper ikke inn i Israel på grunn av deres støtte til boikott. (Foto: Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Israel annonserte mandag at de kommer til å nekte en europeisk delegasjon på sju politikere adgang til landet. Israel vil ta i bruk loven som gir mulighet til å nekte adgang for anti-israelske boikottaktivister, skriver avisen Ha’aretz.

Delegasjonen hadde planer om å ankomme Israel i løpet av neste uke. De sju politikerne som nå er nektet adgang er medlemmer av det europeiske parlamentet og franske ordførere. Tidligere i år avlyste politikere i Trondheim sin Israel-tur bare to dager før avreise. Trondheim kommune har gått inn for boikott og politikerne hadde risikert å blitt stoppet i sikkerhetskontrollen.

Ifølge innenriksminister Arye Dery og sikkerhetsminister Gilad Erdan skulle den europeiske delegasjonen etter planen møte den dømte palestinske terroristen Marwan Barghouti. Det er for øvrig den samme terroristen som ledere og ansatte i AUF stilte stolt opp foran et portrett av i 2014.

Erdan sier de utestengte europeiske politikerne er kjent for å være langvarige støttespillere og forkjempere for boikott av Israel. Han sier at de ikke vil «slippe inn dem som aktivt ønsker å skade staten Israel, spesielt i lys av at de støtter og ønsker å møte erketerroristen Marwan Barghouti.»

Det siste året, etter instruksjon fra Dery og Erdan, har Israel nektet adgang til en håndfull mennesker som støtter den anti-israelske BDS-bevegelsen.

Forrige artikkelStudentersamfundet overøses av stjerner etter nazifesten
Neste artikkelIsrael i høy beredskap etter trusler om angrep fra Islamsk Jihad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.