Rødt vil belønne dem som vil utsulte og utarme seks millioner jøder med Nobels fredspris

Bjørnar Moxnes foreslo BDS-bevegelsen.

Bjørnar Moxnes og Mads Gilbert. (Skjermdump fra Facebook-veggen til Bjørnar Moxnes)

Onsdag 31. januar gikk fristen for å nominere kandidater til årets Nobels fredspris ut. Rødt-leder og nyvalgt stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes foreslo å gi prisen til BDS-bevegelsen.

Faksmile fra Aftenposten 2. februar 2018.
Faksmile fra Aftenposten 2. februar 2018.

– En Nobels fredspris til BDS-bevegelsen vil sende et kraftfullt signal om at det internasjonale samfunn må støtte den ikkevoldelige kampen mot okkupasjon av palestinsk land, noe som igjen vil styrke håpet om fred i hele Midtøsten, skriver Moxnes i sin begrunnelse, gjengitt av NTB. Aftenposten ser ut til å være den eneste norske avisen som har meldt dette i en liten notis fredag 2. februar.

Alfred Nobel ønsket at prisen skulle gå til personer som «har verkat mest eller bäst för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser».

BDS-bevegelsen ivrer for tiltak som vil utarme og utsulte Israels befolkning, over seks millioner jøder og to millioner arabere. BDS-bevegelsens mål er å fjerne verdens eneste jødiske stat, mens de selv kjemper for arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57. BDS-bevegelsen avviser all forbrødring med israelere og støtter palestinske selvstyremyndigheter i å avvise forhandlinger og fredskongresser.

– En stor del av BDS-bevegelsen ønsker å eliminere Israel, sa Norman Finkelstein i 2012. Den svært Israel-kritiske akademikeren er aktuell med Norgesbesøk senere denne uken. Men Finkelstein sier sannheten om BDS-bevegelsen.

Boikott av Israel er umoralsk og er et hinder for fred.

De siste fem årene har antallet nordmenn som mener det ikke kan bli fred så lenge staten Israel finnes økt fra 16 til 21 prosent. Det er dette vannet Moxnes og Rødt fisker stemmer i. «Å nominere BDS-bevegelsen for Nobels fredspris er helt i tråd med prinsippene som jeg og mitt parti holder kjære,» skriver Moxnes. Vi håper på en framtid der Rødts drømmer om Israel aldri blir realisert.

Forrige artikkelGreenblatt: – Iran gir Hamas 800 millioner kroner i året til terrorisme
Neste artikkelFirebarnsfar knivstukket til døde
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.