PayPal stengte kontoene til to franske anti-israelske organisasjoner

Loven som forbyr diskriminering basert på nasjonal opprinnelse gir resultater i Frankrike.
PayPal har stengt kontoen for BDS Frankrike. (Illustrasjonsfoto: Kārlis Dambrāns, flickr)
PayPal har stengt flere kontoer som tilhører anti-israelske organisasjoner. (Illustrasjonsfoto: Kārlis Dambrāns, flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I løpet av de 30 siste dagene har det amerikanske selskapet PayPal, som tilbyr betalingstjenester på Internett, stengt to kontoer som tilhører franske BDS-organisasjoner.

BDS betyr boikott, deinvesteringer og sanksjoner mot Israel.

I slutten av januar stengte PalPal kontoen til den fransk-palestinske solidaritetsforeningen som et resultat av undersøkelser som avisen Jerusalem Post har startet for å avdekke hvordan anti-israelske organisasjoner finansierer sine aktiviteter.

I går skrev Jerusalem Post at også organisasjonen Jødisk fransk union for fred (UJFP) har fått sin PayPal-konto stengt.

En talsmann for PayPal sa mandag følgende til avisen: – Vi vil understreke at vi har nulltoleranse for at vårt sikre betalingssystem blir brukt til å gjøre det lettere å gjennomføre ulovlige aktiviteter.

Frankrike har en av Europas strengeste lover mot diskriminering og hat. Lellouche-loven forbyr blant annet diskriminering basert på nasjonal opprinnelse og rammer enhver person eller organisasjon som oppfordrer til boikott av Israel.

Den franske kassasjonsdomstolen (Frankrikes høyeste rettsinstans) har bestemt at enhver aktivitet som har til hensikt å boikotte Israel er å anse som hatkriminalitet eller ulovlig diskriminering.

I 2016 tapte franske boikottaktivister ankesaken de tok til kassasjonsdomstolen.

En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti, er mistenkt for skatteunndragelse. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti. (Foto: Kevin van Den/Flickr)

Jewish Telegrapic Agency (JTA) skriver i en artikkel publisert 18. februar at franske myndigheter krever å få tilbakebetalt penger som UJFP har mottatt fra staten. Pengene skulle brukes til å bekjempe rasisme, men i stedet brukte den franske jødiske organisasjonen midlene til å anklage Israel for å skape antisemittisme.

Ifølge nettsiden Causeur, som siterer tall fra NGO Monitor, skal UJFP i 2016 ha mottatt rundt 200.000 kroner fra staten. Pengene ble blant annet brukt til å lage 10 videoer med reklame for BDS-kampanjen.

I mai 2016 stengte PayPal kontoen til BDS Frankrike, en av de største boikott-organisasjonene i Europa.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise