Norges svømmeforbund må drukne Malaysias varslede diskriminering av israelere

Svømmeforbundet må gjøre som Magnus Carlsen og si nei til utestengelse av Israel.
Israelske paralympic-svømmere i aksjon i svømmebassenget Alyn i Haifa. (Foto: Israel Paralympic Committee)
Israelske paralympic-svømmere i aksjon i svømmebassenget Alyn i Haifa. (Foto: Israel Paralympic Committee)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I månedsskiftet juli-august skal VM i svømming for funksjonshemmede etter planen arrangeres i byen Kuching i Malaysia. Nå står mesterskapet i fare, etter at Malaysia har gitt beskjed om at israelske utøvere ikke slipper inn i landet. Det israelske utenriksdepartementet har kalt utestengelsen en skam og oppfordret Den internasjonale paralympiske komité (IPK) til enten å få avgjørelsen omgjort eller finne et nytt vertsland, skriver Times of Israel.

IPK skriver i en pressemelding at de er «dypt skuffet» over beslutningen til malaysiske myndigheter. 27. januar avgjør styret i IPK hva de gjør videre.

– Et verdensmesterskap skal være åpent for alle kvalifiserte nasjoner og utøvere. Vi vil nå utforske alle muligheter for å sikre at alle kvalifiserte utøvere kan få deltatt, skriver IPK i pressemeldingen.

De israelske paralympics-svømmerne blir nektet å delta i sommerens VM i Malaysia. (Foto: Israel Paralympic Association)
De israelske paralympics-svømmerne blir nektet deltakelse i VM i Malaysia. (Foto: Israel Paralympic Association)

MIFF har vært i kontakt med Norges svømmeforbund. De vil foreløpig vente med å se hva slags beslutning IPK faller ned på før de selv konkluderer.

– NSF følger utviklingen og på generelt grunnlag mener vi jo selvsagt at et verdensmesterskap skal være åpent for alle medlemsland og deres utøvere, skriver Bjørn Soleng, generalsekretær i Norges svømmeforbund i en epost.

De vil foreløpig ikke svare på om det kan være aktuelt for NSF og norske utøvere å boikotte VM hvis ikke israelske svømmere får deltatt.

– Saken er så pass fersk at den er ikke diskutert i Forbundsstyret i Norges Svømmeforbund og kan derfor ikke gi deg noe svar om det blir aktuelt med tiltak som du skisserer, skriver Soleng videre.

Norges Svømmeforbund burde allerede nå ta et klart standpunkt og si at det er uaktuelt å delta i et mesterskap som diskriminerer israelske utøvere. De burde se til verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, som var krystallklar etter at israelske utøvere ble utestengt fra sjakk-VM i Saudi-Arabia: Han ville ikke stille opp i et VM igjen hvor israelske sjakkspillere ble utestengt.

Hva synes du Norges Svømmeforbund bør gjøre? Si din mening:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise