Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Malaysia mister svømme-VM etter varslet diskriminering av israelere

President i Den internasjonale paralympiske komité, Andrew Parson, tillater ikke diskriminering av israelske utøvere.
President i Den internasjonale paralympiske komité, Andrew Parson, tillater ikke diskriminering av israelske utøvere.
Den internasjonale paralympiske komité (IPK) ser etter ny mesterskapsvert.

Den internasjonale paralympiske komité (IPK) besluttet søndag 27. januar å avlyse VM i svømming for funksjonshemmede i Kuching i Malaysia. Årsaken er at Malaysia ikke ville gi israelske utøvere visum til å slippe inn i landet.

– Beslutningen ble tatt av styret i IPK i et møte i London, Storbritannia, etter at Malaysia ikke klarte å gi de nødvendige garantier for at israelske paralympiske svømmere kunne delta, trygt og fri for diskriminering, i mesterskapet, skriver den paralympiske komité i en pressemelding.

Da Malaysia ble tildelt mesterskapet i fjor hadde de gitt lovnader om at alle kvalifiserte deltakere fra alle land kunne delta. Senere har landet fått ny regjering og ny politisk ledelse. De ville ikke holde løftene til sine forgjengere og varslet at israelske svømmere ikke ville få lov til å delta.

– Et verdensmesterskap må være åpent for alle kvalifiserte utøvere og nasjoner, og de må kunne konkurrere trygt og fritt for diskriminering. Når en vertsnasjon ekskluderer utøvere fra en bestemt nasjon, på grunn av politiske grunner, så har vi ikke noe annet alternativ enn å se oss om etter en ny vert for mesterskapet, sier Andrew Parson, presidenten i IPK, i pressemeldingen.

Rundt 600 svømmere fra 60 nasjoner var ventet å delta i Kuching. Nå jobber IPK med å finne et nytt land til å arrangere mesterskapet, som etter planen skulle gå av stabelen 29. juli til 4. august. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til De paralympiske leker i Tokyo i 2020.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart