Taper millioner på Israel-boikott

Malaysia blir økonomisk straffet for diskriminering av israelske utøvere.
Byen Kuching taper millioner av kroner i inntekter etter at Malaysia mistet svømme-VM. (Foto: Wikipedia)
Byen Kuching taper millioner av kroner i inntekter etter at Malaysia mistet sommerens svømme-VM. (Foto: Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I slutten av januar besluttet Den internasjonale paralympiske komité (IPK) at Malaysia mister retten til å arrangere svømme-VM for funksjonshemmede, etter at landet varslet at de ikke ville gi visum til israelske svømmere. Etter planen skulle 600 deltakere fra 60 land delta i mesterskapet i byen Kuching.

– Et verdensmesterskap må være åpent for alle kvalifiserte utøvere og nasjoner, og de må kunne konkurrere trygt og fritt for diskriminering, sa Andrew Parson, presidenten i IPK, etter at Malaysia mistet svømme-VM.

Å bli strippet for et verdensmesterskap er ikke bare et politisk nederlag for det muslimske landet. Israel-boikotten fører også til et stort økonomisk tap.

Trolig vil landet tape over ti millioner kroner på avlysningen. Det vil spesielt gå utover hotellene i regionen som skulle arrangere mesterskapet. Andre som taper store penger er restauranter, butikker og transportnæringen. Mesterskapet ville generert store inntekter, skriver Inside The Games.

– Svømmerne og trenerne ville bodd i byen i to uker, selv om mesterskapet bare varer en uke, sier John Teo, som representerer regionens hotellnæring.

Den internasjonale paralympiske komité jobber med å finne et nytt vertsland til mesterskapet, som etter planen arrangeres i månedsskiftet juli-august.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise