Taper millioner på Israel-boikott

Malaysia blir økonomisk straffet for diskriminering av israelske utøvere.

Byen Kuching taper millioner av kroner i inntekter etter at Malaysia mistet svømme-VM. (Foto: Wikipedia)
Byen Kuching taper millioner av kroner i inntekter etter at Malaysia mistet sommerens svømme-VM. (Foto: Wikipedia)

I slutten av januar besluttet Den internasjonale paralympiske komité (IPK) at Malaysia mister retten til å arrangere svømme-VM for funksjonshemmede, etter at landet varslet at de ikke ville gi visum til israelske svømmere. Etter planen skulle 600 deltakere fra 60 land delta i mesterskapet i byen Kuching.

– Et verdensmesterskap må være åpent for alle kvalifiserte utøvere og nasjoner, og de må kunne konkurrere trygt og fritt for diskriminering, sa Andrew Parson, presidenten i IPK, etter at Malaysia mistet svømme-VM.

Å bli strippet for et verdensmesterskap er ikke bare et politisk nederlag for det muslimske landet. Israel-boikotten fører også til et stort økonomisk tap.

Trolig vil landet tape over ti millioner kroner på avlysningen. Det vil spesielt gå utover hotellene i regionen som skulle arrangere mesterskapet. Andre som taper store penger er restauranter, butikker og transportnæringen. Mesterskapet ville generert store inntekter, skriver Inside The Games.

– Svømmerne og trenerne ville bodd i byen i to uker, selv om mesterskapet bare varer en uke, sier John Teo, som representerer regionens hotellnæring.

Den internasjonale paralympiske komité jobber med å finne et nytt vertsland til mesterskapet, som etter planen arrangeres i månedsskiftet juli-august.

Forrige artikkelNederlag for Netanyahu i primærvalget til Likud
Neste artikkelRakett fra Gaza eksploderte i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.