Taper millioner på Israel-boikott

Byen Kuching taper millioner av kroner i inntekter etter at Malaysia mistet svømme-VM. (Foto: Wikipedia)
Byen Kuching taper millioner av kroner i inntekter etter at Malaysia mistet sommerens svømme-VM. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I slutten av januar besluttet Den internasjonale paralympiske komité (IPK) at Malaysia mister retten til å arrangere svømme-VM for funksjonshemmede, etter at landet varslet at de ikke ville gi visum til israelske svømmere. Etter planen skulle 600 deltakere fra 60 land delta i mesterskapet i byen Kuching.

– Et verdensmesterskap må være åpent for alle kvalifiserte utøvere og nasjoner, og de må kunne konkurrere trygt og fritt for diskriminering, sa Andrew Parson, presidenten i IPK, etter at Malaysia mistet svømme-VM.

Å bli strippet for et verdensmesterskap er ikke bare et politisk nederlag for det muslimske landet. Israel-boikotten fører også til et stort økonomisk tap.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trolig vil landet tape over ti millioner kroner på avlysningen. Det vil spesielt gå utover hotellene i regionen som skulle arrangere mesterskapet. Andre som taper store penger er restauranter, butikker og transportnæringen. Mesterskapet ville generert store inntekter, skriver Inside The Games.

– Svømmerne og trenerne ville bodd i byen i to uker, selv om mesterskapet bare varer en uke, sier John Teo, som representerer regionens hotellnæring.

Den internasjonale paralympiske komité jobber med å finne et nytt vertsland til mesterskapet, som etter planen arrangeres i månedsskiftet juli-august.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag