Rektor ved UiS: – Bare tull det Palestinakomiteen påstår

Universitetet i Stavanger avviser å ha lyttet til boikott-press.
Området til Technion teknologiske institutt i Haifa. (Foto: Wikipedia)
Området til Technion teknologiske institutt i Haifa. Universitet går til topps i prestisjetung kåring. (Foto: Wikipedia)

Universitetet i Stavanger valgte å ikke fornye sin samarbeidsavtale med det israelske Technion-universitetet da avtalen gikk ut ved nyttår. Det tok ikke lang tid før Palestinakomiteen tok æren for beslutningen. – Bare tull, sier prorektor Dag Husebø ved Stavanger-universitet til avisen Norge i Dag.

– Vi ser at noen har interesse av å skrive om våre beslutninger i lys av sine politiske og ideologiske tankesett og at beslutningen vår tas til inntekt for at vi skulle ha lyttet til noen. Men det er bare tull, forteller han.

Prorektor Dag Husebø ved Universitet i Stavanger avviser at de har latt seg presse av Palestinakomiteen. (Foto: UiS)
Prorektor Dag Husebø ved Universitet i Stavanger avviser at de har latt seg presse av Palestinakomiteen. (Foto: UiS)

I et leserinnlegg i Stavanger Aftenblad takker Palestinakomiteen universitet for å ha avsluttet samarbeidet med det israelske universitet i Haifa.

«Vi velger å tolke dette som at UiS har tatt inn over seg våre argument, og også sett den skaden et fortsatt samarbeid med Technion kunne/ville gjøre på anseelsen til UiS. Vi er svært fornøyd med denne beslutningen – nå er det ikke lenger grunn til å være flaue over vårt universitet», skriver Ingebret Forus i Palestinakomiteen i leserinnlegget.

Universitet avviser kontant at deres avgjørelse er blitt påvirket av Palestinakomiteen eller andre grupper.

– Det er ikke slik vi opererer. Ingen politiske eller andre interesseorganisasjoner påvirker våre valg i den ene eller andre retningen. Akademia må være fri fra den typen påvirkningskraft. Så lenge våre fagfolk innenfor forskningsetiske vurderinger finner det riktig og utbytterikt å samarbeide med Technion, gjør de det, understreker han.

Prorektoren sier at avtalen ikke ble fornyet av faglige årsaker. Da avtalen utløp ved nyttår var det ingen av partene som tok initiativ til å fornye den. Men selv uten en formell avtale vil universitene fortsette å samarbeide.

– Vi har utrolig mye samarbeid med universiteter over hele verden, i Kina, USA, Israel og andre land, som ikke er avtalefestet, men som foregår uformelt. Det aller meste av internasjonalt samarbeid foregår uten at institusjonene lager rammer rundt det, sier han til Norge i Dag.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise