AirBnB trekker boikott og dropper diskriminering av jøder på Vestbredden

– Viktig seier mot den rasistiske BDS-bevegelsen, skriver Shurat Hadin.

Over 6.100 personer signerte MIFFs opprop mot den amerikanske utleietjenesten AirBnb.
Over 6.100 personer signerte MIFFs opprop mot den amerikanske utleietjenesten AirBnb.

Mandag 19. november 2018 meldte AirBnB at de skal «fjerne alle oppføringer i israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden». Med andre ord skal jødiske huseiere på Vestbredden ikke få tilby sin bolig til utleie gjennom nettplattformen. AirBnBs forklaring er at Vestbredden er «omstridt region».

Etter diskrimineringen av jøder har jeg brukt AirBnB for siste gang, responderte Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Allerede neste dag satte han i gang en internasjonal underskriftskampanje. Siden den gang har den fått over 6.100 underskrifter.

MIFF kunne også fortelle at den groteske diskrimineringen er presset fram med sponsing av 365.000 norske arbeidstakere i Fagforbundet. De siste årene har Fagforbundet gitt flere hundre tusen kroner til den israelske organisasjonen Who Profits. Denne organisasjonen har kjempet i front for å få AirBnB til å trekke seg ut fra Vestbredden, Øst-Jerusalem og Golan.

I skyggen av det israelske Knesset-valget ble det 9. april kjent at AirBnB snur i saken.

NTB melder: «Airbnb snur i planene om å fjerne Airbnb-utleieboliger i israelske bosetninger på Vestbredden fra sine sider. Utleieportalen sier tirsdag at de heller skal donere overskuddet fra utleieboliger på disse bosetningene til humanitære organisasjoner på Vestbredden. Selskapet poengterer at de skal ha samme tilnærming til andre bestridte områder som Sør-Ossetia og Abkhasia.»

En rekke advokater har truet AirBnB med søksmål for deres diskriminering av jøder på Vestbredden. Shurat HaDin (Israel Law Center) er en av organisasjonene som har stått i bresjen.

– AirBnB har gått med på helt å trekke tilbake sine planer om å fjerne jødiske hjem i Judea og Samaria. Dette er en viktig og presedensskapende avgjørelse i kampen mot den rasistiske BDS-bevegelsen, skriver Shurat HaDin i et nyhetsbrev på kvelden 9. april. De har også publisert lenke til forliket som de inngikk med AirBnB (PDF).

MIFF er stolte av å ha gitt et lite bidrag i presset mot AirBnB i denne saken.

Forrige artikkelDirektesending om valget, UNRWA, AIPAC, Island, Lindmo etc
Neste artikkelSa nei til å hedre antisemitt med gatenavn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.