– De som oppfordrer til boikott av Eurovision sprer mørke

Den israelske fjorårsvinneren Netta Barzilai med klar beskjed til boikotterne.
Israelske Netta Barzilai mener dem som oppfordrer til boikott av Eurovision i Israel sprer mørke. (Foto: Wikimedia Commons)
Israelske Netta Barzilai mener dem som oppfordrer til boikott av Eurovision i Israel sprer mørke. (Foto: Wikimedia Commons)

Den israelske sangeren Netta Barzilai, som vant fjorårets Eurovision, sier de som oppfordrer til boikott av årets sangkonkurranse i Tel Aviv sprer mørke.

Årets Eurovision arrangeres i Israel fra 14. til 18. mai, etter at Barzilai i fjor vant konkurransen med sin Metoo-inspirerte låt «Toy» i Portugal. Artister som Roger Waters og Peter Gabriel har oppfordret til boikott av årets konkurranse og bedt om at den blir arrangert i et annet land enn Israel.

Også her hjemme i Norge har litt over 100 artister oppfordret til boikott.

Den israelske sangeren, som er forsiktig med å involvere seg i politikk, er svært kritisk til de norske og internasjonale oppfordringene om boikott. Hun mener en boikott går imot hele meningen med Eurovision.

– Å stå på samme scene uansett hva slags religion du har – etnisitet, farge – fra alle disse landene, alle disse kulturene samlet. Dette er lyset festival, sa hun nylig i et intervju med utenlandske journalister, skriver Times of Israel.

– De som boikotter lyset sprer mørke, sa den israelske sangeren videre.

Bandet KEiiNO skal representere Norge i årets Eurovision, etter at de vant norske Melodi Grand Prix. De gleder seg til å opptre i Tel Aviv i Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise