– De som oppfordrer til boikott av Eurovision sprer mørke

Den israelske fjorårsvinneren Netta Barzilai med klar beskjed til boikotterne.

Israelske Netta Barzilai mener dem som oppfordrer til boikott av Eurovision i Israel sprer mørke. (Foto: Wikimedia Commons)
Israelske Netta Barzilai mener dem som oppfordrer til boikott av Eurovision i Israel sprer mørke. (Foto: Wikimedia Commons)

Den israelske sangeren Netta Barzilai, som vant fjorårets Eurovision, sier de som oppfordrer til boikott av årets sangkonkurranse i Tel Aviv sprer mørke.

Årets Eurovision arrangeres i Israel fra 14. til 18. mai, etter at Barzilai i fjor vant konkurransen med sin Metoo-inspirerte låt «Toy» i Portugal. Artister som Roger Waters og Peter Gabriel har oppfordret til boikott av årets konkurranse og bedt om at den blir arrangert i et annet land enn Israel.

Også her hjemme i Norge har litt over 100 artister oppfordret til boikott.

Den israelske sangeren, som er forsiktig med å involvere seg i politikk, er svært kritisk til de norske og internasjonale oppfordringene om boikott. Hun mener en boikott går imot hele meningen med Eurovision.

– Å stå på samme scene uansett hva slags religion du har – etnisitet, farge – fra alle disse landene, alle disse kulturene samlet. Dette er lyset festival, sa hun nylig i et intervju med utenlandske journalister, skriver Times of Israel.

– De som boikotter lyset sprer mørke, sa den israelske sangeren videre.

Bandet KEiiNO skal representere Norge i årets Eurovision, etter at de vant norske Melodi Grand Prix. De gleder seg til å opptre i Tel Aviv i Israel.

Forrige artikkelGrenseovergangen fra Gaza som er gjennomkorrupt
Neste artikkelTo raketter avfyrt mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.