Fiasko for «svart skjerm»-aksjonen

2,2 millioner nordmenn var innom NRKs TV-sending fra Tel Aviv.

Nesten 1,4 millioner nordmenn fulgte NRKs TV-sending da KEiiNO stod på scenen i Tel Aviv. (Foto: Martin Fjellanger/CC)

Palestinakomiteen og Samordningskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel (AKULBI) prøvde før Eurovision å få med seg det norske folk på en «Svart skjerm»-kampanje i forbindelse med Eurovision i Tel Aviv i Israel. Målet var at nordmenn skulle droppe å se Eurovision, fordi Israel var årets vertsland. Nå viser seertallene at aksjonen ble en fiasko.

For til tross for at aksjonistene fikk stor oppmerksomhet i norske medier og hadde artister som Karpe Diem og Ravi på laget, benket det norske folk seg foran TV-skjermen for å se Eurovision fra Tel Aviv. NRK opplyser i en epost at 1.247.000 nordmenn så finalen, noe som gir dem et seerandel på 81%. «Det er omtrent på nivå med i fjor», skriver NRK. Da var det 1.370.000 som fulgte finalen, men færre seere totalt som var innom NRKs sending.

Årets seertall toppet seg da det norske bidraget KEiiNO stod på scenen. Da var det 1.386.000 nordmenn som fulgte TV-sendingen. Totalt var nesten 2,2 millioner seere innom den 3,5 timer lange sendingen på NRK1. Det er drøyt 100.000 flere enn i fjor, da var det rundt 2,1 millioner seere innom totalt.

– Det er et fantastisk at sendingen klarer en snittandel på 81 prosent og over 1,2 millioner seere helt fra klokken 21 til over ett på natta. Det er enormt, sier TV-sjef Arne Helsingen i NRK til Kampanje.

MIFF var til stede i Tel Aviv under Eurovision. Det var en yrende stemning i byen hele uken. Her kan du se opptak av våre live-sendinger derfra.

2,2 millioner nordmenn var innom NRKs TV-sending fra Eurovision i Israel. Her fra innsiden av Tel Aviv Expo. (Foto: Bjarte Bjellås)
Forrige artikkelTrump: – Hvis Iran vil slåss, så blir det slutten på Iran
Neste artikkelEn gavepakke til Israel-venner som er på Sørlandet 31. mai til 2. juni
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.