Rashida Tlaib slipper inn i Israel på humanitært grunnlag

Den amerikanske kongresskvinnen ble først nektet innreise på grunn av boikott-støtte.
Den amerikanske kongresskvinnen Rashida Tlaib slipper inn i Israel på humanitært grunnlag. (Foto: MPAC National)

Israel har godkjent en søknad fra den amerikanske kongresskvinnen Rashida Tlaib om å slippe inn i Israel på humanitært grunnlag. Tlaib, som har palestinske røtter, ble først nektet innreise til Israel på grunn av hennes støtte til BDS-bevegelsen, som kjemper for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel. Nå får hun likevel lov til å komme inn for å besøke hennes palestinske bestemor på Vestbredden, skriver avisen Ha’aretz.

I et brev som er sendt til innenriksminister Arye Deri skriver Tlaib at hun ønsker å slippe inn i Israel for å «besøke familie, spesielt bestemoren som er i 90-årene». Bestemoren til kongresskvinnen bor i landsbyen Beit Ur al-Fauqa på Vestbredden. «Dette kan bli min siste mulighet til å møte henne», skriver Tlaib i brevet. Hun har lovet at hun skal respektere reglene for et humanitært besøk og ikke bruke anledningen til å promotere boikott.

Torsdag ble det kjent at Israel ville stenge grensen for de demokratiske kongressmedlemmene Ilhan Omar og Rashida Tlaib, på grunn av deres støtte til boikott-bevegelsen. Det er en israelsk lov fra 2017 som gjorde at de ble nektet innreise. Den sier at utenlandske borgere som oppmuntrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller områder under israelsk kontroll, kan bli nektet innreise.

Nå slipper Tlaib likevel inn i Israel, men under forutsetningen at hun ikke bruker besøket til å spre oppfordringer om å boikotte den jødiske staten. Omar er fortsatt nektet innreise. Programmet som de to demokratiske politikerne opprinnelig hadde planlagt i Israel og på Vestbredden viser at de skulle bruke besøket til å demonisere Israel og promotere boikott av landet.

OPPDATERT: Fredag ettermiddag ble det klart at Tlaib ikke vil besøke familien likevel, etter at hun først søkte og fikk innreisetillatelse på humanitært grunnlag.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise