Norske medier forteller ikke at ALLE landene Aurora skal spille i er involvert i territoriale konflikter

Fire av landene er involvert i konflikter med hverandre.
Aurora på Stavernfestivalen i 2018. (Foto: Tore Sætre, Wikimedia Commons)

14. og 15. november skal den norske artisten Aurora ha konserter i Tel Aviv. Etter at Klassekampen skrev om Palestinakomiteens protester 2. oktober, har VG og NRK kastet seg på. Norske medier er alltid mange nok til å jage i flokk når det gjelder saker som sverter Israel. «Palestinske artistar: – Aurora støtter opp om kvitvasking av Israel sin okkupasjon av Palestina», er overskriften hos NRK.

Ingen av de norske journalistene har sett på hvilke andre land Aurora skal ha konsert i denne høsten: Frankrike, Storbritannia, Irland, Singapore, Japan og Sør-Korea.

Alle disse – uten unntak – er involvert i territoriale konflikter. Er det slik at Aurora støtter Sør-Koreas de-facto kontroll over Liancourt Rocks i Japan-havet når hun holder konsert i Sør-Korea 30. november, mens konsertene i Japan noen dager tidligere er et signal om at hun støtter Japans krav på øygruppen? Hvordan våger Aurora å støtte opp om Sør-Koreas hvitvasking av okkupasjonen?

Frankrike er involvert i en lang rekke territorielle konflikter. Det hindrer ikke Aurora i å stille opp i Paris 2. november.

Også Storbritannia og Irland har innbyrdes territorielle konflikter. Hvem er det egentlig Aurora hvitvasker når hun opptrer i begge land?

Aurora skriver følgende i en kommentar til NRK:

«Eg liker godt å blande politikk og musikk. Og snakke om nestekjærleik og empati. Om kjærleik og styrke. Alt ein skulle tru alle menneske visste alt om, men som vi likevel trenge musikk til å minne oss på. Musikk er veldig vakkert sånn, at det kan røre i menneske utan å vere ein lærar, og leie menneske utan å vere ein leiar. Musikk berre vekker ting i oss som vi alt er skapt for å vere, eller å føle på. Og eg kan ikkje la nokon sin politikk stoppe meg i å dra til menneske og røre i dei. Eg trur det er det beste ein musikar kan gjere. Og kanskje det viktigaste.»

Send din takk til artisten AURORA fordi hun holder konserter i Israel.
1. Klikk på denne lenken: https://www.facebook.com/iamAURORA/
2. Skriv din takk på Facebook-siden til Aurora.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– «Jeg er klar» til å utfordre Netanyahu som Likud-leder
Neste artikkelAurora på rett spor
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise