Aurora på rett spor

Les Hallgrim Bergs leserinnlegg om den norske musikeren Aurora.
Aurora på scenen 22. mars 2019. (Foto: Stian Schløsser Møller/Wikipedia)

«Musikk er en humaniserende kraft i menneskesinnet,» sa kulturminister Lars Roar Langslet under opninga av ein musikkfestival på 1980-talet. Nettopp difor er det stadig like viktig at grenser blir passerte  og at eventuelle storkna sjeler blir mjuka opp. 

Ser til mi store undring  (2.oktober) at ein artist, Embla Karisdotter, går laus på kollega Aurora som skal opptre med to konsertar i Tel Aviv. Manager og artist «skjuler Israel-konserter» på speleplanen, blir det sagt.

Om så er tilfelle, er det godt forståeleg. Når ein ser den forstokka hetsen og dei vanvittige argument mot Israel som blir førde til torgs frå toppen i Palestinakomiteen og Embla Karidotter, er det flott at Aurora,  popartistar, folkemusikarar, kristne grupper og andre opptrer i landet, både i det superliberale Tel Aviv og det meir konservative Jerusalem. Fint dersom dei alle tjener nokre kroner når dei opptrer i solidaritet med musikkens ånd, i tråd med humanisme og ytringsfridom i ein region som elles manglar det meste av liberale og demokratiske verdiar. 

Embla har òg fått det for seg at «Palestina … er slettet som stat.» Det går ikkje an å slette noko som aldri har eksistert. Men det er ei anna vise…

Dette leserinnlegget av Hallgrim Berg stod på trykk i Klassekampen fredag 4. august 2019.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise