KrF forhindret Israel-boikott i Bergen

Det blir ikke vedtatt noen boikott av Israel i bergenspolitikken, takket være KrF. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I motsetning til i Oslo er det ikke aktuelt med noen Israel-boikott i Bergen. Det er klart etter at Ap, KrF, Venstre og MDG mandag kveld la fram sin nye byrådsplattform for Vestlandets hovedstad for de neste fire årene.

Arbeiderpartiet og andre partier skal ha ønsket den samme politikken som i Oslo, hvor boikott av varer produsert i israelske bosetninger skal utredes, men for KrF var det uaktuelt å gå inn i et byråd som ønsket Israel-boikott.

– For at vi skulle gå inn i byrådet var det viktig for oss at det ikke ble noen boikott, sier Joel Ystebø, bystyrerepresentant for KrF i Bergen til MIFF.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også SV var lenge med i forhandlingene om det nye byrådet, men de ble kastet ut i sluttforhandlingene fordi KrF ikke ville sitte i byråd med dem.

Også i 2018 var det diskusjoner om boikott i Bergen. I voteringen i bystyret var det bare SVs, Rødts og MDGs representanter som stemte for. 56 av 67 representanter stemte imot. Arbeiderpartiet ønsket den gang, som nå, å gå inn for boikott, men stemte nei på grunn av samarbeidsavtalen med KrF.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag