KrF forhindret Israel-boikott i Bergen

Arbeiderpartiet ønsket samme politikk som i Oslo, men KrF satt foten ned.
Det blir ikke vedtatt noen boikott av Israel i bergenspolitikken, takket være KrF. (Foto: Wikipedia)

I motsetning til i Oslo er det ikke aktuelt med noen Israel-boikott i Bergen. Det er klart etter at Ap, KrF, Venstre og MDG mandag kveld la fram sin nye byrådsplattform for Vestlandets hovedstad for de neste fire årene.

Arbeiderpartiet og andre partier skal ha ønsket den samme politikken som i Oslo, hvor boikott av varer produsert i israelske bosetninger skal utredes, men for KrF var det uaktuelt å gå inn i et byråd som ønsket Israel-boikott.

– For at vi skulle gå inn i byrådet var det viktig for oss at det ikke ble noen boikott, sier Joel Ystebø, bystyrerepresentant for KrF i Bergen til MIFF.

Også SV var lenge med i forhandlingene om det nye byrådet, men de ble kastet ut i sluttforhandlingene fordi KrF ikke ville sitte i byråd med dem.

Også i 2018 var det diskusjoner om boikott i Bergen. I voteringen i bystyret var det bare SVs, Rødts og MDGs representanter som stemte for. 56 av 67 representanter stemte imot. Arbeiderpartiet ønsket den gang, som nå, å gå inn for boikott, men stemte nei på grunn av samarbeidsavtalen med KrF.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise