Eksponerte antisemittismen bak BDS

Revital Yakin-Karkovsky avslørte koblinger mellom BDS og antisemittisme.
Revital Yakin-Karkovsky viste fram funnene i rapporten «Terrorists in suit». (Foto: Bjarte Bjellås)

Revital Yakin-Karkovsky, direktør for kommunikasjon og strategi ved Israels strategidepartement, avsluttet første dag av MIFF Forum 2019. Yakin-Karkovsky eksponerte bånd mellom BDS-bevegelsen og terrorisme.

– Mange tror at BDS [boikott, desinvesteringer og sanksjoner mot Israel] er en såkalt menneskerettighetsorganisasjon, men nå begynner flere og flere å få øynene opp for hva de er – en antisemittisk organisasjon med tette bånd til terrorisme, sa Yakin-Karkovsky.

Tidligere i år publiserte Israels strategidepartement rapporten «Terrorists in suit», som viste over 100 forbindelser mellom BDS og terrororganisasjoner.

– Vi sier ikke at alle som støtter BDS er antisemitter, men organisasjonen og målet deres er antisemittisk, fortalte direktøren ved departementet.

Hun viste til at grunnleggeren av BDS-bevegelsen, Omar Barghouti, har gjentatte ganger uttrykt sin motstand mot Israels rett til å eksistere som nasjonalstat for det jødiske folk selv innenfor grensene fra 1967.

– Dette handler ikke om grenser. Det handler ikke om 1967-grensene. Det handler om at de ikke vil akseptere Israels eksistens, sa Yakin-Karkovsky.

Her kan du se hele foredraget hennes i opptak:

Koblingen mellom boikottbevegelsen (BDS) og antisemittisme. Foredrag ved Revital Yakin-Karkovsky, direktør for kommunikasjon og strategi ved Israels strategidepartement.

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 2. november 2019

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise