Eksponerte antisemittismen bak BDS

Revital Yakin-Karkovsky avslørte koblinger mellom BDS og antisemittisme.

Revital Yakin-Karkovsky viste fram funnene i rapporten «Terrorists in suit». (Foto: Bjarte Bjellås)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Revital Yakin-Karkovsky, direktør for kommunikasjon og strategi ved Israels strategidepartement, avsluttet første dag av MIFF Forum 2019. Yakin-Karkovsky eksponerte bånd mellom BDS-bevegelsen og terrorisme.

– Mange tror at BDS [boikott, desinvesteringer og sanksjoner mot Israel] er en såkalt menneskerettighetsorganisasjon, men nå begynner flere og flere å få øynene opp for hva de er – en antisemittisk organisasjon med tette bånd til terrorisme, sa Yakin-Karkovsky.

Tidligere i år publiserte Israels strategidepartement rapporten «Terrorists in suit», som viste over 100 forbindelser mellom BDS og terrororganisasjoner.

– Vi sier ikke at alle som støtter BDS er antisemitter, men organisasjonen og målet deres er antisemittisk, fortalte direktøren ved departementet.

Hun viste til at grunnleggeren av BDS-bevegelsen, Omar Barghouti, har gjentatte ganger uttrykt sin motstand mot Israels rett til å eksistere som nasjonalstat for det jødiske folk selv innenfor grensene fra 1967.

– Dette handler ikke om grenser. Det handler ikke om 1967-grensene. Det handler om at de ikke vil akseptere Israels eksistens, sa Yakin-Karkovsky.

Her kan du se hele foredraget hennes i opptak:

Koblingen mellom boikottbevegelsen (BDS) og antisemittisme. Foredrag ved Revital Yakin-Karkovsky, direktør for kommunikasjon og strategi ved Israels strategidepartement.

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 2. november 2019
Forrige artikkel– Ny og moderne teknologi er ikke det første du forbinder med Midtøsten
Neste artikkel– Jeg tror vi går mot et tredje valg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.