Her står den mektige fagforeningslederen og smiler mens Israel er slettet fra kartet

Lederen for Islands mektige landsorganisasjon gir sin støtte til boikott Israel.

ASIs leder Drífa Snædal er avbildet i artikkelen med et skjerf som bærer logoen til Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU). Israel er slettet fra kartet. (Skjermdump fra asi.is)

Islands arbeidstakerforening (ASI) består av 48 fagforeninger som organiserer 133.000 islendinger, to tredeler av øyas arbeidskraft, ifølge ASIs egen nettside. Dette er motstykket til den norske Landsorganisasjonen (LO), bare ASI organiserer en mye større andel av arbeidskraften enn LO gjør i Norge.

ASIs leder Drífa Snædal har nylig vært på tur til palestinske myndigheter. I en artikkel på ASIs nettside oppmuntrer hun sine medlemmer til å gjøre seg kjent med BDS-bevegelsen. Hun lenker også til den internasjonale organisasjonens nettside.

– Palestinernes stilling kan bli sammenlignet med situasjonen for de svarte i Sør-Afrika, under apartheid-tiden, skriver ASI-lederen.

Snædal er avbildet i artikkelen med et skjerf som bærer logoen til Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU), LOs (og sannsynligvis ASIs) palestinske søsterorganisasjon. Logoen avslører tydelig hva som er agendaen til Snædals palestinske venner: Det viser et kart hvor Israel er borte og erstattet av et Palestina i grønne farger, signalfargen til islam. I PGFTUs verden, og også i deres nordiske støttespilleres verden, er det ikke noe plass til en jødisk stat.

Det er ikke Israel som bør boikottes, men kreftene som vil frata det jødiske folkets deres eneste nasjonale hjemland og nødhavn. Gerd Kristiansen, som da var avtroppende LO-leder, gikk rundt på den norske LO-kongressen med et tilsvarende skjerf i 2017. Over 850 nordmenn meldte seg inn i MIFF i uken etter LOs boikottvedtak i 2017, vi håper å se tilsvarende mobilisering mot ASIs flørt med boikott fra islendingene. MIFF startet arbeid og nettside på Island i mars 2019.

Senest på MIFF Forum i helgen hadde MIFF en foredragsholder som påpekte de tette båndene mellom BDS-bevegelsen og jødehat. – Vi sier ikke at alle som støtter BDS er antisemitter, men organisasjonen og målet deres er antisemittisk, sa Revital Yakin-Karkovsky, direktør for kommunikasjon og strategi ved Israels strategidepartement.

Den internasjonale BDS-bevegelsen støtter at millioner av etterkommere av arabiske 1948-flyktninger skal ha rett til å flytte inn i Israel. Dette er en diskriminering og dobbeltstandard som vil fjerne Israel fra kartet.

Les artikkelen: Ti gode grunner til at boikott av Israel er dumt og umoralsk

Forrige artikkelGrønt lys for kontroversiell taubane i Jerusalem
Neste artikkelNy teknologi skal hjelpe palestinske bønder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.