– Tenk at noen ikke ville at jeg skulle være her

Det norske stjerneskuddet Aurora Aksnes stod på scenen i Tel Aviv torsdag.

Den norske artisten Aurora Aksnes på scenen i Tel Aviv 14. november 2019. (Foto: Geir Knutsen)

Torsdag kveld spilte den norske artisten Aurora foran et fullsatt publikum i Tel Aviv. Fredag kveld står hun nok en gang på scenen i Israel. Men det var ingen selvfølgelig at Aurora skulle komme hit, for det unge stjerneskuddet har vært utsatt for massiv hets og et enormt press om å avlyse konsertene. Fra scenen torsdag kveld sa den norske artisten at det aldri var aktuelt.

– Jeg er så glad for å være her. Som dere sikkert har fått med dere har det vært mange mennesker som ikke ville at jeg skulle være her, sa Aurora.

Palestinakomiteen, artistkolleger og andre har prøvd å presse 23-åringen til å avlyse. På sosiale medier er den norske artisten blitt utsatt for hets og trakassering. Palestina-aktivister dukket også opp konsertene hennes i Norge med palestinske flagg og protester. Norske medier jaget som vanlig i flokk når det gjelder saker som sverter Israel. Men Aurora sier hun ikke vil la noens politikk stoppe henne fra å dra til mennesker og «røre i dem».

– Det gir ingen mening for meg. Vi er alle mennesker og dere er så herlige. Og dere skal vite at jeg er så glad for å være her. Tusen takk, sa hun til stor applaus fra de flere hundre tilhørerne i salen torsdag kveld.

Aurora er ikke den eneste norske artisten som har opptrådd i Israel de siste årene. I 2017 opptrådte EDM-stjernen Kygo, mens kanskje Norges største band gjennom tidende – A-ha – stod på scenen i Tel Aviv i 2018. Også de ble utsatt for press om å avlyse konsertene, men også for dem var det uaktuelt.

– Vi mener det mest positive vi kan gjøre er å spille vår musikk for fans over hele verden. Vi er ikke her for å støtte noen, men for å spille vår musikk for våre fans. For oss var det et veldig enkelt valg, fortalte Magne Furuholmen.

Hva synes du om at Aurora stod imot boikott-presset?

Forrige artikkelKhateeb serverte usanne påstander om israelske skolebøker på Dagsnytt Atten
Neste artikkelFærøyene vil trosse Danmark og åpne representasjonskontor i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.