– Det er veldig godt å sparke boikott-fundamentalistene på leggen!

Privatskolelærer fra Bergen blåser en lang marsj i boikott-oppfordringer.

Privatskolelærer John Glenn Robertsen fra Bergen mener boikott av Israel er noe regelrett tøys. (Foto: Privat)

Boikott boikotten av Israel, skriver privatskolelærer John Glenn Robertsen i et leserinnlegg i lokalavisen Tidens Krav.

«Da jeg handlet i et av landets største matvarekjeder sist lørdag, så oppdaget jeg at de annonserte med klementiner fra Israel. Da var jeg solgt. Jeg bare måtte kjøpe en stor pose. Faktisk føltes det godt å støtte det lille landet i Midt-Østen – og for å sitere Palestina-komiteèn: «med bruk av fredelige midler», skriver han i starten av innlegget sitt.

Robertsen skriver videre at han adri har besøkt Israel, at han ikke kjenner noen jøder personlig og at han tror Israel har godt av å skifte ut Netanyahu.

«Men det er sterke krefter i Norge som vil boikotte alt som lukter av landet. Siden fruktboikott ikke funker så godt, fordi folk flest gidder heldigvis ikke bedrive slikt vås – så er det stor iver blant venstreradikalere og andre for å slåss for kulturboikott. Det er også fullstendig skivebom», skriver Robertsen.

Blant annet har den norske festivalen Feminine Tripper nektet israelere å delta. Nylig slo Diskrimineringsnemnda fast at det var et brudd på loven.

«For man kan jo spørre seg hva i huleste israelske musikere og kunstnere, eller internasjonale sjakkspillere for den saks skyld, har med heksegryten Gaza å gjøre. Nei, en eventuell løsning på Palestina-Israel-konflikten må skje på det politiske plan – uten at jeg har all verdens tro på det heller, skal jeg være ærlig». 

Til slutt avslutter han innlegget med å skryte av et annet israelsk produkt.

«Israelsk vin har høy kvalitet, så bra at de beste er å finne på utvalgte Michelin-restauranter. Men du finner knapt ei flaske synlig på Vinmonopolet. De må som oftest bestilles. Men det har jeg faktisk gjort. Da får jeg et førsteklasses produkt samtidig som jeg sparker boikott-fundamentalistene på leggen – og det føles veldig godt», skriver Robertsen avslutningsvis.

Forrige artikkelRakettangrepene fra Gaza har stilnet
Neste artikkelNetanyahu foran Gantz for første gang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.