– Det som skjedde i Trøndelag er meget beklagelig

Hans Fredrik Grøvan, parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti, tar avstand fra fylkestingsrepresentanten i Trøndelag som stemte for boikott av israelske bosetninger.

Leder av Israels venner på Stortinget, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), taler på MIFFs og HJHs minnemarkering i Oslo 29. november 2018. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Leder av Israels venner på Stortinget, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), talte på MIFFs og HJHs minnemarkering i Oslo 29. november 2018. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)

Onsdag 26. februar vedtok fylkestinget i Trøndelag «nei til handel med varer og tjenester fra okkuperte områder». Forslaget kom fra partiet Rødt og fikk støtte fra hele venstresiden. Også KrFs ene representant i fylkestinget, Karin Kirsti Bjørkhaug, stemte for. Les hvordan Bjørkhaug forsvarte sin stemmegivning i intervju med MIFF.

Representanten får ikke støtte fra KrF sentralt.

– Det er ingen tvil om KrFs syn i denne saken. Vi er imot boikott og har også tydelig markert dette synet i alle sammenhenger sentralt og også lokalt hvor dette har vært tatt opp som sak. Det som skjedde i Trøndelag er et meget beklagelig og heldigvis et unntak. KrF har også fått sitt syn nedfelt i regjeringens erklæring, og derfor også regjeringens politikk, skriver Hans Fredrik Grøvan, parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti, i en e-post.

Forrige artikkelKrF støttet Trøndelags boikott-vedtak
Neste artikkel– Enhver som bruker sin politiske bevegelse til å demonisere Israel er ikke en venn av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.