– Det som skjedde i Trøndelag er meget beklagelig

Leder av Israels venner på Stortinget, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), taler på MIFFs og HJHs minnemarkering i Oslo 29. november 2018. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Leder av Israels venner på Stortinget, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), talte på MIFFs og HJHs minnemarkering i Oslo 29. november 2018. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag 26. februar vedtok fylkestinget i Trøndelag «nei til handel med varer og tjenester fra okkuperte områder». Forslaget kom fra partiet Rødt og fikk støtte fra hele venstresiden. Også KrFs ene representant i fylkestinget, Karin Kirsti Bjørkhaug, stemte for. Les hvordan Bjørkhaug forsvarte sin stemmegivning i intervju med MIFF.

Representanten får ikke støtte fra KrF sentralt.

– Det er ingen tvil om KrFs syn i denne saken. Vi er imot boikott og har også tydelig markert dette synet i alle sammenhenger sentralt og også lokalt hvor dette har vært tatt opp som sak. Det som skjedde i Trøndelag er et meget beklagelig og heldigvis et unntak. KrF har også fått sitt syn nedfelt i regjeringens erklæring, og derfor også regjeringens politikk, skriver Hans Fredrik Grøvan, parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti, i en e-post.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag