Boikott-leder: – Trenger ikke boikotte en israelsk vaksine

Omar Barghouti vil ikke boikotte en israelsk korona-vaksine.

En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti, er mistenkt for skatteunndragelse. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti. (Foto: Kevin van Den/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hvis Israel utvikler en vaksine mot koronaviruset, så er det ingen grunn til å boikotte den, sier Omar Barghouti, grunnlegger av BDS-bevegelsen. BDS står for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel.

Uttalelsen fra Barghouti kom på en direktesending på Facebook, hvor boikott, koronaviruset og Israel var blant tingene som ble diskutert.

Barghouti, som ellers er imot det meste som kommer fra Israel, sa at det ikke var noe problem å bruke medisinsk utstyr fra Israel.

– Hvis Israel finner en kur for kreft, for eksempel, eller andre virus, så er det ikke noe problem å samarbeide med Israel om å redde millioner av liv, sa Barghouti, som understreket at det viktigste var å redde liv.

Likevel synes han ikke at palestinere og arabere skal bruke koronakrisen til å normalisere forholdet til Israel. Barghouti anklaget også Israel for å utnytte palestinerne i krisen. FN derimot har skrytt av det gode samarbeidet Israel og palestinske myndigheter har i en felles kamp mot koronaviruset.

I likhet med en rekke andre land jobbes det i Israel med å utvikle en vaksine mot koronaviruset. Et israelsk selskap sier de har begynt å teste ut vaksinen på gnagere. Et annet israelsk selskap sier deres vaksine kan bli testet ut på mennesker innen 1. juni. Likevel vil det ta en stund før den eventuelt kommer på markedet, skriver Jerusalem Post.

Forrige artikkelSelverklært sionist med jødisk kone overtar etter Corbyn
Neste artikkelYngste koronaoffer i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.