Boikott-leder: – Trenger ikke boikotte en israelsk vaksine

Omar Barghouti vil ikke boikotte en israelsk korona-vaksine.
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti, er mistenkt for skatteunndragelse. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti. (Foto: Kevin van Den/Flickr)

Hvis Israel utvikler en vaksine mot koronaviruset, så er det ingen grunn til å boikotte den, sier Omar Barghouti, grunnlegger av BDS-bevegelsen. BDS står for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel.

Uttalelsen fra Barghouti kom på en direktesending på Facebook, hvor boikott, koronaviruset og Israel var blant tingene som ble diskutert.

Barghouti, som ellers er imot det meste som kommer fra Israel, sa at det ikke var noe problem å bruke medisinsk utstyr fra Israel.

– Hvis Israel finner en kur for kreft, for eksempel, eller andre virus, så er det ikke noe problem å samarbeide med Israel om å redde millioner av liv, sa Barghouti, som understreket at det viktigste var å redde liv.

Likevel synes han ikke at palestinere og arabere skal bruke koronakrisen til å normalisere forholdet til Israel. Barghouti anklaget også Israel for å utnytte palestinerne i krisen. FN derimot har skrytt av det gode samarbeidet Israel og palestinske myndigheter har i en felles kamp mot koronaviruset.

I likhet med en rekke andre land jobbes det i Israel med å utvikle en vaksine mot koronaviruset. Et israelsk selskap sier de har begynt å teste ut vaksinen på gnagere. Et annet israelsk selskap sier deres vaksine kan bli testet ut på mennesker innen 1. juni. Likevel vil det ta en stund før den eventuelt kommer på markedet, skriver Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise