Ben & Jerry vil boikotte jøder i Judea og Samaria og Øst-Jerusalem

- Israels regjering vil handle kraftig mot enhver boikott som blir rettet mot våre innbyggere, sier statsminister Naftali Bennett.
Ben & Jerry vil boikotte jøder i Judea og Samaria og Øst-Jerusalem. (Foto: Rob Olivera, Wikimedia Commons)

Det amerikanske iskremselskapet Ben & Jerry varslet 19. juli at de kommer til å stanse salg i «okkuperte palestinske territorier» ved utgangen av 2022. Samtidig lover de å fortsette å selge sine produkter i Israel. I israelske medier blir meldingen tolket som en planlagt boikott av jøder som bor på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Tirsdag 20. juli tok Israels statsminister Naftali Bennett kontakt med Alan Jope, sjefen for Unilever, som eier merkenavnet Ben & Jerry. Bennett gjorde det klart at Israel ser svært alvorlig på boikottvedtaket.

– Israels regjering vil handle kraftig mot enhver boikott som blir rettet mot våre innbyggere, sa Bennett.

35 amerikanske delstater har lover som forbyr boikott av Israel. Israels ambassadør i Washington, Gilad Erdan, har bedt delstatene innføre sanksjoner mot Ben & Jerry i tråd med sine lokale lovgivninger.

Den israelske journalisten Ben Dror Yemini påpeker Ben & Jerrys hykleri.

– De er moralsk kriminelle. Ben & Jerry fortsetter is-salget i Syria og Iran som myrder sine borgere, is-salget fortsetter også i Kina som fengsler flere millioner muslimer. Men hyklerne har «mot» til å slutte seg til idiotene som angriper den eneste jødiske staten i verden, skriver Yemini.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelProfessor i filosofi: Å nekte Israel rett til selvforsvar er «perverst jødehat»
Neste artikkelFauda på persisk?
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise