– BDS-tilhengere lar seg bli dratt med som sauer

- Det gjør meg trist at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lar seg bli dratt med som sauer bak en tekst som de ikke en gang har sjekket sannhetsgehalten i, sier Jack Lang.
Jack Lang, tidligere utdanningsminister for det franske sosialistpartiet og styreleder ved Arab World Institute i Paris, fnyser av de som vil boikotte Israel. (Foto: AJC1, flickr)

En tidligere fransk utdanningsminister og parlamentsmedlem for Sosialistpartiet tar kraftig avstand fra BDS. De siste årene har Jack Lang vært styreleder for Arab World Institute i Paris, hvor det for øyeblikket er en utstilling som heter «Jødene fra Orienten». Fordi noen deler av utstillingen er lånt ut fra Israel Museum og andre institusjoner i Israel, har 250 franske, arabiske og internasjonale intellektuelle mobilisert til boikott.

I et intervju med Radio J har Lang fordømt oppropet til BDS-tilhengerne. Han sier det er «fullstendig ute av proporsjoner og bommer på målet».

– Det gjør meg trist at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lar seg bli dratt med som sauer bak en tekst som de ikke en gang har sjekket sannhetsgehalten i, fortsetter Lang. Styrelederen forsvarer utstillingen og mener BDS-tilhengerne «forsøker å vende oppmerksomheten bort fra den dype betydningen utstillingen har, som ikke har noe å gjøre med en politisk debatt».

Utstillingen er del av en større serie arrangementer hvor det blir satt fokus på de abrahamittiske religionene i den arabiske verden, skriver nettsiden The New Arab.

I 2020 inngikk Israel normaliseringsavtale med fire arabiske land, og det kommer stadig nyhetsrapporter om nye kontakter med flere arabiske land.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRødt og SV sporer helt av
Neste artikkelDemokrati på den palestinske måten
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise