Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu: – Israel aksepterte byggestans

– Israel var villige til å forlenge byggestansen på Vestbredden, slo statsminister Benjamin Netanyahu fast mandag. Likud-lederen hevdet at regjeringen sa seg villige til å snu i saken, «men til slutt fant USA med rette ut at de ikke vil gå mer i den retningen, og heller bestemte seg for å forsøke og bygge broer i samtalene slik at vi får diskutert kjernesakene».
Netanyahu møtte utenriks- og forsvarskomiteen i Knesset på formiddagen, og uttrykte:
– Vi gjorde alt, inkludert å implementere en ni måneders byggestans. Og da palestinerne endelig kom i høygir på slutten av byggestansen, var det første temaet de frontet en ny byggestans på tre måneder. Sannheten er at Israel var forberedt på å utvide byggestansen, på tross av rapporter om det motsatte, sa Netanyahu.
– USA hevdet at dette ikke ville føre til en positiv situasjon på bakken, men heller en endeløs rekke av byggestans på byggestans. Likevel godtok jeg det, la han til.
Netanyahu gav palestinerne skylden for at forhandlingene nå har stanset opp.
– Ingen koalisjonsavtale vil stanse fredsprosessen. Fra den dagen jeg etablerte regjeringen inviterte jeg Abbas [til forhandlinger], men fikk ingen respons […] Vi tok mange tiltak for å fremme prosessen, mens palestinerne ikke har beveget seg én tomme, sa Netanyahu.
Statsministeren forklarte også at landet er klare til å gå inn i forhandlinger med Syria, men at Damaskus gjør det vanskelig fordi syrerne «krever alt på forhånd».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart