IDF utestenger jødiske ekstremister fra Vestbredden

Tolv høyreekstreme jøder er midlertidig utestengt fra Vestbredden fordi de truer sikkerheten til palestinere og IDF-soldater i området.
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)

Øverstkommanderende for IDFs sentralkommando, generalmajor Avi Mizrahi, har undertegnet ordren som gir begrensningen i aktivistenes bevegelsesfrihet. Utestengelsesperioden varierer fra mellom tre og ni måneder. IDF sier i en uttalelse at «alle andre alternativer ble vurdert».

– Aktivistenes handlinger utgjorde en reell trussel mot menneskeliv og samfunets ro og orden, sier kilder i sikkerhetsstyrkene til Ha’aretz. Det er sikkerhetstjenesten Shin Bet som har anbefalt tiltaket, skriver Yedioth Aharonoth.

Aktivistene, som kommer fra bosetningene Yitzhar, Havat Gilad, Elon Moreh og Ramat Migron, fikk overlevert ordren natt til torsdag.

Tiltaket kommer som en direkte reaksjon etter voldelige aktivisters angrep på en IDF-base på Vestbredden i desember. For fem måneder siden fikk tolv bosettere fra Yitzhar og utposter i området tilsvarende begrensninger i bevegelsesfrihet.

 

Kritikk fra National Union

Knesset-medlem Michael Ben Ari fra National Union er kritisk til IDF-aksjonen.

– Hvorfor har ikke venstreorienterte hooligans fått begrensninger i bevegelsesfrihet i Bil’in og Na’alin, sier han. De to palestinske landsbyene har i flere år sett ukentlige konfrontasjoner mellom palestinske aktivister og ytrevenstre-aktivister fra Israel på den ene siden, og israelske sikkerhetsstyrker på den andre.

– Netanyahus regjering gjør mer enn noen annen regjering for å skade rettighetene til bosetterne i Judea og Samaria, mener Ben Ari. National Union er det mest høyreorienterte partiet som er representert i den israelske nasjonalforsamlingen. Partiet er ikke del av Netanyahus regjereringskoalisjon.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise