Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Peace Now: – Regjeringen har trappet opp bygging

Yariv Oppenheimer, leder for Peace Now. (Foto: Yossi Gurvitz)
Yariv Oppenheimer, leder for Peace Now. (Foto: Yossi Gurvitz)
Israels byggevirksomhet på Vestbredden økte med 19 prosent fra 2010 til 2011, viser en ny rapport fra Peace Now.

Den venstreorienterte organisasjonen Peace Now publiserte tirsdag en ny rapport som de har kalt «Ødelegger tostatsløsningen» (Torpedoing the Two-State Solution). Peace Now hevder Netanyahu-regjeringen ødelegger mulighetene for forhandlinger og en tostatsløsning med økt bygging i bosetninger. Israel godkjente planer for 1850 boligeenheter på Vestbredden og fortsatte byggingen av 3500 enheter i løpet av 2011. Dette er en økning på 19 prosent fra 2010, skriver Peace Now. I 2009 og 2010 registrerte Peace Now godkjenning av 1.660 og 1.550 boligenheter i bosetninger (når Øst-Jerusalem blir holdt utenfor).

– Netanyahu har brutt sin egen regjerings byggerekord, og markant akselerert bygging i territoriene. Det som var ulovlig i går har blitt lovlig nå, sier Yariv Oppenheimer, leder i Peace Now, til Ynetnews.com. Oppenheimer hevder at «en tostatsløsning vil være i fare» dersom utbyggingen fortsetter.

Bosetningene Oranit, Modiin Illit og Beitar Illit så størst boligutbygging i 2011, med henholdsvis 161, 146 og 106 nye boligenheter. Peace Now skriver også at elleve utposter er blitt godkjent. Til sammen 2300 bosettere som bor i 680 bygninger får dermed boliger som er godkjent etter israelsk areal- og bygningslov.

Den største økning i bygging registrerer Peace Now i de jødiske bydelene i Øst-Jerusalem. Økningen skal være den største på de siste ti år, med 3690 boligenheter godkjent. Blant de godkjente planene var de nye nabolagene Har Homa C med 983 boligenheter og Givat Hamatos (steg 1) med over 2000. I tillegg ble 2660 andre hjem i Øst-Jerusalem sendt ut på høring i 2011. 55 nye boligenheter ble også påbegynt i palestinske områder i Øst-Jerusalem.

– 2011 var et godt år for bosetterne, men til tross for medieoppmerksomhet på rivninger, har Netanyahus regjering godkjent et rekordantall med bygninger, sier Oppenheimer til Arutz Sheva.

Gershom Mesika, leder for Samarias regioråd, er glad for tallene i rapporten til Peace Now.

– Rapporten viser den enorme etterspørselen fra folk over hele landet etter å bygge i Judea og Samaria, til tross for at regjeringen ikke hjelper til, sier Mesika.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart