Overraskende samarbeid

Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Bosettere fra området rundt Tapuach-krysset i Samaria er mistenkt for å kjøpe narkotika fra ingen andre enn sine palestinske naboer fra landsbyen Hawara.

Sist uke sluttførte politiet i Judea og Samaria en narkotikaetterforskning og arresterte flere arabere som er  mistent for å selge narkotika. Politimennene som etterforsket saken ble deretter meget overrasket over å finne bosettere fra Yitzhar, Itamar og Har Bracha på klientlisten til narkotikaselgerne. Bosetterne i disse tre områdene er kjent for å være svært ideologiske, og ikke spesielt palestinsk-vennlige. Fire jøder mistenkt for å være narkotikakunder ble arrestert som en del av etterforskningen.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overraskende

Det ser nå ut til at det ideologiske hatet i området ikke sitter så dypt at det forhindrer innbyrdes narkotikahandel. Den arabisk-jødisk narkotikaforbindelsen er spesielt overraskende ettersom Hawara er sett på som en landsby med meget fiendtlig holdning mot bosetterne. Landsbyen er kjent for palestinere som ofte bruker vold i sammenstøt med bosettere, for eksempel i form av steinkasting mot israelske kjøretøy. Landsbyen Hawara har på sin side fått smake prislapp-aksjoner fra bosettere. Aksjonistene kaller det prislapp-aksjoner for å signalisere at de “betaler tilbake” palestineres angrep på bosettere og bosetninger. Ofte har prislapp-aksjonene blitt gjennomført med vandalisme og ildspåsettelse.

 

Oppløftende

– Dette er faktisk oppløftende. Dere kan se av dette at det ikke er noen narkotikalangere her. Personer som bruker narkotika av og til er til og med nødt til å kjøpe fra araberne. Selvfølgelig ville vi foretrekke å ikke se narkotika her i det hele tatt, sier Aviel, som bor i Itamar, sier til Yedioth Aharonoth.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag