Overraskende samarbeid

Nyheter fra Vestbredden indikerer samarbeid mellom folk du aldri ellers ville tro kunne være enige om noe.
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)

Bosettere fra området rundt Tapuach-krysset i Samaria er mistenkt for å kjøpe narkotika fra ingen andre enn sine palestinske naboer fra landsbyen Hawara.

Sist uke sluttførte politiet i Judea og Samaria en narkotikaetterforskning og arresterte flere arabere som er  mistent for å selge narkotika. Politimennene som etterforsket saken ble deretter meget overrasket over å finne bosettere fra Yitzhar, Itamar og Har Bracha på klientlisten til narkotikaselgerne. Bosetterne i disse tre områdene er kjent for å være svært ideologiske, og ikke spesielt palestinsk-vennlige. Fire jøder mistenkt for å være narkotikakunder ble arrestert som en del av etterforskningen.

 

Overraskende

Det ser nå ut til at det ideologiske hatet i området ikke sitter så dypt at det forhindrer innbyrdes narkotikahandel. Den arabisk-jødisk narkotikaforbindelsen er spesielt overraskende ettersom Hawara er sett på som en landsby med meget fiendtlig holdning mot bosetterne. Landsbyen er kjent for palestinere som ofte bruker vold i sammenstøt med bosettere, for eksempel i form av steinkasting mot israelske kjøretøy. Landsbyen Hawara har på sin side fått smake prislapp-aksjoner fra bosettere. Aksjonistene kaller det prislapp-aksjoner for å signalisere at de «betaler tilbake» palestineres angrep på bosettere og bosetninger. Ofte har prislapp-aksjonene blitt gjennomført med vandalisme og ildspåsettelse.

 

Oppløftende

– Dette er faktisk oppløftende. Dere kan se av dette at det ikke er noen narkotikalangere her. Personer som bruker narkotika av og til er til og med nødt til å kjøpe fra araberne. Selvfølgelig ville vi foretrekke å ikke se narkotika her i det hele tatt, sier Aviel, som bor i Itamar, sier til Yedioth Aharonoth.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise