Vanskeligere å få boligstøtte på Vestbredden

Boligstøtte kommer ikke til å bli gitt til 70 bosetninger på Vestbredden med mindre de er spesielt godkjent av forsvarsministeren, presiserte den israelske regjeringen på onsdag.

Søndag vedtok regjeringen å gi boligstøtte i såkalte nasjonalt prioriterte områder. Omkring 70 bosetninger inngår i slike områder. Vedtaket fra onsdag gjorde det klart at bosetningene er unntatt fra vedtaket om tilskuddsordning.

 

Statsministerens kontor: Ingen endring

Kilder på statsministerens kontor sier til Ha’aretz at unntaket ikke var inkludert i søndagens beslutning fordi det bare utvidet en ordning som allerede hadde blitt bestemt i 2009. I vedtaket fra 2009 stod det at for å gi boligstøtte til bygging og infrastruktur på Vestbredden kreves spesialtillatelse fra det politiske kontor det tilhører.

– Vi bestemte oss for å legge til et punkt til [søndagens] resolusjon for å fjerne enhver tvil. Men, det  er ingen endring i politikken her, hverken til det bedre eller til det verre, sa en høytstående kilde ved statsministerens kontor til Ha’aretz.

 

Netanyahu: USA presser ikke

Tidligere statsminister Ariel Sharons regjering lovet i sin tid USA å ikke gi noe økonomiske støtte eller annen støtte til israelere som flytter til bosetninger. Sittende statsminister, Benjamin Netanyahu, ratifiserte avtalen da han ble statsminister i 2009. Det er antageligvis denne forpliktelsen som førte til endringen i resolusjonen på onsdag, skriver Ha’aretz.

Netanyahu insisterte på at det ikke har vært noe press fra USA til å endre søndagens vedtak. Han sier USA ikke hadde noe å gjøre med endringen, utover et ønske fra den amerikanske ambassaden i Tel Aviv om å få en klargjøring på hva søndagens vedtak betød.

Forrige artikkelIsrael nummer to i verden på utdanning
Neste artikkelMot normalt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag