– E1-bygging vil ikke forhindre palestinsk stat

Det er “rett og slett ikke sant” at byggeaktiviteten i E1 mellom Jerusalem og Ma’aleh Adumim er et hinder for å få opprettet en palestinsk stat, sa statsminister Benjamin Netanyahu mandag.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

– Jeg forstår ikke hvordan dette, i forhold til landområder, vil forhindre en palestinsk stat, sa Benjamin Netanyahu mandag, som kommentar til det internasjonale presset Israel har kommet under etter at de ga grønt lys til videre planarbeid for utbygging i området.

– Det er rett og slett ikke sant, la han til.

Netanyahu forklarte at planene er godkjent av regjeringen, som konsekvens av manglende forhandlingsvilje på palestinsk side.

– Hamas’ ledere tar åpent til orde for å utslette staten Israel. Hvor er sinnet over det? Hvor er alle FN-resolusjonene? Hvor var PA-president Mahmoud Abbas? Ingenting skjedde. Alt var stille, veldig stille. Vel, det kan vi ikke akseptere. Israel vil ikke forbli stille, sa Netanyahu.

Forrige artikkelLekkasje fra IAEA avslørte status i etterforskningsarbeidet
Neste artikkelFrimerkekrigen mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no