Home Bosetninger Ulovlige bygninger i Beit El rives

Ulovlige bygninger i Beit El rives

Dramaet omkring Draynoff-bygningene i bosetningen Beit El er ikke slutt.

Aktivister som prøver å stanse rivningen konfronterer sikkerhetsstyrker i Beit El. (Foto: Hillel Meir, Tazpit via Jpost.com)

Bosetningen Beit El ligger nord for Jerusalem og har en befolkning på over seks tusen. I fjor vedtok Israels høysterett at to bygninger i bosetningen måtte rives fordi de var satt opp uten godkjenning etter bygge- og arealplaner. Frist for rivning var utgangen av juli 2015. De halvferdige bygningene skulle romme drøyt 20 leiligheter.

I løpet av det siste året har israelske myndigheter utarbeidet reguleringsplaner i området i ekspressfart og forrige måned ble det gitt en byggetillatelse med tilbakevirkende kraft. Denne ga entreprenøren anledning til å anke høyesteretts rivningsvedtak.

Onsdag 29. juli avviste høyesterett anken og opprettholdt rivningsvedtaket. Kort tid senere startet rivningsarbeidene. De siste par dagene har et stort antall sikkerhetspersonell vært i området for å forberede rivningen og for å fjerne og holde borte bosetteraktivister. Konfrontasjonene mellom aktivistene og politiet fortsatte etter at rivningen begynte.

De to bygningene i Beit El har også skapt politisk drama. Statsminister Benjamin Netanyahu og hans regjering har ment at det var unødvendig å rive bygningene etter at tilbakevirkende byggetillatelse ble gitt. Presset av det bosettervennlige partiet Bayit Yehudi har Netanyahu 29. juli gitt klarsignal for salg av 296 boenheter i Beit El. Disse boligene har Netanyahu lovet tidligere i en politisk hestehandel med bosetterne, men han har holdt det endelige klarsignalet tilbake. Han har også godkjent salg av 91 boliger i den jødiske bydelen Pisgat Ze’ev i Jerusalem, og videre planarbeid for drøyt 400 boliger i andre jødiske bydeler.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart