Israel godkjenner tre tusen nye boliger

– En del av planen om å gjenoppta normalt liv i Judea og Samaria, i tillegg til å bidra til å løse boligmangelen, skriver Forsvarsdepartementet.

Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.
Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.

Tirsdag godkjente statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman bygging av tre tusen nye boliger på Vestbredden. Noen av husene skal bygges på utsiden av eksisterende bosetninger, men i områder som Israel ønsker å beholde i en fremtidig fredsavtale med palestinerne. Det skriver Times of Israel.

Godkjenningen kommer bare en uke etter at Israel sa ja til byggingen av 566 hus i øst-Jerusalem og 2500 boliger på Vestbredden. Forsvarsdepartementet sier i en uttalelse at byggingen er “en del av planen om å gjenoppta normalt liv i Judea og Samaria, i tillegg til å bidra til å løse boligmangelen.”

 

 

Etter planen skal det bygges 700 boliger i bosetningen Alfei Menashe, 650 i Beitat Illit, 650 i Beit Arye, 200 i Nofim, 150 i Nokdim, 100 i Shilo, 100 i Karnei Shomron og 100 i Metsudot Yehuda.

Mens USAs tidligere president, Barack Obama, protesterte høylytt over israelske bosetninger, har Donald Trump signalisert at han vil være langt mer vennlig stilt til de israelske bosetningene. Da Israel godkjente 2500 nye boliger i forrige uke kom det ingen protester fra Det hvite hus.

Selv om den israelske regjeringen de siste ukene har godkjent flere tusen nye boliger, bygges det likevel betydelig mindre nå enn på 1990-tallet. Godkjenning av byggeplaner trenger heller ikke bety at gravemaskinene ruller inn med en gang.

Avgjørelsen om å tillatte 3000 nye boliger kommer samtidig som den israelske hæren er i ferd med å fjerne bosetningen Amona. Israelsk rett har bestemt at den er bygget ulovlig, og tirsdag fikk de drøyt 40 familiene som bor der, beskjed av den israelske hæren om at de måtte forlate området innen 48 timer.

 

Forrige artikkelForedrag og årsmøte i MIFF Vestfold: Hva betyr Donald Trump for Israel?
Neste artikkelConrad Myrland i MIFF Kristiansand: Hva betyr Donald Trump for Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.