Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NTB fra falske overskrifter mot sannheten

Skjermdump av NTB-artikler på ABC Nyheter.
Skjermdump av NTB-artikler på ABC Nyheter.
I årevis har NTBs overskrifter utbasunert hvor mange tusener av bosetninger Israel har godkjent. Men nå kom plutselig sannheten.

Du trenger bare gjøre et enkelt Google-søk, så ser du hvordan nyhetsbyrået NTB (og andre norske medier) gjennom en lang årrekke har lurt det norske folk. Igjen og igjen og igjen (bare noen få eksempler) har de meldt i overskrifter at «Israel godkjenner nye bosetninger». Siste store eksempel var 1. februar 2017, da NTB sendte ut overskriften Israel godkjenner over 3.000 nye bosetninger. Den gang kom det fram allerede i ingressen at det var snakk om boliger men det har det ikke alltid gjort.

Men hva er sannheten?

Til tross for 50 år med utbygging av israelske bosetninger er ikke arealet som bosetningene legger bånd på større enn 3 (tre!) prosent (ifølge Fagforbundet og Norsk Folkehjelp) eller 2,7 prosent (ifølge NRK). De siste 20 årene er det ikke etablert noen større nye bosetninger, og antallet boliger bygd i bosetninger har vært mye lavere under Netanyahus siste statsministerperioder enn under Oslo-prosessen på 1990-tallet.

Torsdag 30. mars 2017 publiserte NTB en artikkel med overskriften: Israel godkjenner ny bosetning for første gang på flere tiår.

De har også fått det riktig i brødteksten:

«Det er ikke uvanlig at Israel utvider allerede eksisterende bosetninger på Vestbredden. Men som følge av internasjonalt press har landet ikke etablert noen nye på over 20 år, skriver avisa New York Times.»

Gratulerer NTB! Kanskje på tide å gå gjennom arkivet og rette opp alle falske overskrifter og meldinger som ligger ute? Kanskje på tide å fortelle om de 2,7 eller 3 prosentene også? Eller hvorfor Israel fortsetter å bygge?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart