Sier Gantz vil godkjenne 5000 nye boliger i bosetninger

Har ikke godkjent nye boliger på seks måneder.
Israels forsvarsminister Benny Gantz
Israels forsvarsminister Benny Gantz. (Foto: Knesset)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israels forsvarsminister Benny Gantz vil godkjenne byggingen av nesten 5000 nye boliger i bosetninger på Vestbredden, ifølge rapporter i israelsk media. De siste seks månedene har all slik utbygging vært satt på vent.

Valget blir sett på som en manøver av Gantz for å få større oppslutning hos bosetterbevegelsen, som i det siste har uttrykt stor misnøye med Benjamin Netanyahu. De mener Netanyahu brøt et valgløfte, da han prioriterte fredsavtalen med Emiratene fremfor annektering av deler av Vestbredden.

I fredsavtalen med De forente arabiske emirater gikk Israel med på å fryse alle planene om annektering, et valg de aller fleste israelere støtter. Men bosetterbevegelsen opplever denne beslutningen som et løftebrudd.

Gantz planlegger å innkalle til et møte i neste uke for å godkjenne byggingen, som ikke vil være begrenset til de store bosettingsblokkene.

Forrige gang Israel fremmet bygging av bosetterboliger var i februar, da restriksjonene på bygging i nabolaget Givat Hamatos i Øst-Jerusalem ble opphevet.

Fra en byggeplass i bosetningsblokken Gush Etzion. (Illustrasjonsfoto: Al Masara / Flickr.com)
Fra en byggeplass i bosetningsblokken Gush Etzion. (Illustrasjonsfoto: Al Masara / Flickr.com)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise