Sier Gantz vil godkjenne 5000 nye boliger i bosetninger

Har ikke godkjent nye boliger på seks måneder.

Israels forsvarsminister Benny Gantz vil godkjenne byggingen av 5000 boliger i bosettinger ifølge rapporter. (Foto: Knesset)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels forsvarsminister Benny Gantz vil godkjenne byggingen av nesten 5000 nye boliger i bosetninger på Vestbredden, ifølge rapporter i israelsk media. De siste seks månedene har all slik utbygging vært satt på vent.

Valget blir sett på som en manøver av Gantz for å få større oppslutning hos bosetterbevegelsen, som i det siste har uttrykt stor misnøye med Benjamin Netanyahu. De mener Netanyahu brøt et valgløfte, da han prioriterte fredsavtalen med Emiratene fremfor annektering av deler av Vestbredden.

I fredsavtalen med De forente arabiske emirater gikk Israel med på å fryse alle planene om annektering, et valg de aller fleste israelere støtter. Men bosetterbevegelsen opplever denne beslutningen som et løftebrudd.

Gantz planlegger å innkalle til et møte i neste uke for å godkjenne byggingen, som ikke vil være begrenset til de store bosettingsblokkene.

Forrige gang Israel fremmet bygging av bosetterboliger var i februar, da restriksjonene på bygging i nabolaget Givat Hamatos i Øst-Jerusalem ble opphevet.

Fra en byggeplass i bosetningsblokken Gush Etzion. (Illustrasjonsfoto: Al Masara / Flickr.com)
Fra en byggeplass i bosetningsblokken Gush Etzion. (Illustrasjonsfoto: Al Masara / Flickr.com)
Forrige artikkelEndring i nasjonalparkene avslører at israelerne kan lære seg å planlegge på forhånd
Neste artikkelIsraelere planla bombeangrep for Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.