Sier Gantz vil godkjenne 5000 nye boliger i bosetninger

Har ikke godkjent nye boliger på seks måneder.

Israels forsvarsminister Benny Gantz
Israels forsvarsminister Benny Gantz. (Foto: Knesset)

Israels forsvarsminister Benny Gantz vil godkjenne byggingen av nesten 5000 nye boliger i bosetninger på Vestbredden, ifølge rapporter i israelsk media. De siste seks månedene har all slik utbygging vært satt på vent.

Valget blir sett på som en manøver av Gantz for å få større oppslutning hos bosetterbevegelsen, som i det siste har uttrykt stor misnøye med Benjamin Netanyahu. De mener Netanyahu brøt et valgløfte, da han prioriterte fredsavtalen med Emiratene fremfor annektering av deler av Vestbredden.

I fredsavtalen med De forente arabiske emirater gikk Israel med på å fryse alle planene om annektering, et valg de aller fleste israelere støtter. Men bosetterbevegelsen opplever denne beslutningen som et løftebrudd.

Gantz planlegger å innkalle til et møte i neste uke for å godkjenne byggingen, som ikke vil være begrenset til de store bosettingsblokkene.

Forrige gang Israel fremmet bygging av bosetterboliger var i februar, da restriksjonene på bygging i nabolaget Givat Hamatos i Øst-Jerusalem ble opphevet.

Fra en byggeplass i bosetningsblokken Gush Etzion. (Illustrasjonsfoto: Al Masara / Flickr.com)
Fra en byggeplass i bosetningsblokken Gush Etzion. (Illustrasjonsfoto: Al Masara / Flickr.com)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise