Harper kritiserer Vestens manglende Israel-støtte

Vestlige regjeringer er "kortsiktige" i sitt forhold til Israel og innser ikke hvilken stabil alliert de har, mener Canadas statsminister Stephen Harper.
Canadas pro-israelske statsminister Stephen Harper. (Foto: The Prime Minister's Office, flickr.com)
Canadas pro-israelske statsminister Stephen Harper. (Foto: The Prime Minister's Office, flickr.com)

Statsminister Stephen Harpers konservative regjering i Canada har fått en helt spesiell plass i mange israeleres hjerter, etter at de i 2010 tapte voteringen om en plass i FNs sikkerhetsråd på grunn av sin sterke støtte til Israel.

Torsdag kritiserte Harper sine allierte i Vesten for at de ikke – etter hans syn – støtter Israel i samme grad som dem selv.

– Det finnes ikke noe mer kortsiktig i vestlige regjeringer i vår tid, enn den stadig mer nedtonede støtten vi har sett for Israel rundt om i verden, sa han under et besøk i New York.

Statsministeren kalte Israel for «den eneste stabile og demokratiske allierte i denne delen av verden (Midtøsten)», rapporterer nyhetsbyrået AP.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise