Harper lover Canadas støtte gjennom «ild og vann»

– Jeg er ikke her for å kritisere Israel. Det er mer enn mange nok som gjør det, de trenger ikke meg, sa Canadas statsminister Stephen Harper under besøket i Israel.

Canadas pro-israelske statsminister Stephen Harper. (Foto: The Prime Minister's Office, flickr.com)
Canadas pro-israelske statsminister Stephen Harper. (Foto: The Prime Minister's Office, flickr.com)

MIFF har de siste årene skrevet flere artikler om hvordan Harper har gjort Canada til en av Israels sterkeste støttespillere internasjonalt.

Harper skuffet ikke under statsbesøket i Israel de siste dagene.

– Etter generasjoner med forfølgelse, fortjener det jødiske folk sitt eget hjemland, og fortjener å leve trygt og fredelig i sitt hjemland, sa Harper under sin tale i Knesset mandag.

– Canada støtter Israel fordi det er det rette å gjøre, sa han.

– Støtte til en jødisk stat i Israel er mer enn et moralsk imperativ. Det er også av strategisk viktighet, også en del av vår langsiktige egeninteresse, understreket Harper.

Statsministeren kom ikke med noen kritikk av Israel under talen. Han nevnte kort Canadas ønske om å se en palestinsk stat opprettet ved siden av Israel.

– En palestinsk stat vil komme. Det som vil få den til å komme, er når regimene som finansierer terror forstår at veien til fred er kompromisser, ikke vold, sa Harper, ifølge Times of Israel.

– Gjennom ild og vann vil Canada stå sammen med dere, avsluttet statsministeren sin tale.

Også i pressekonferanser har Harper nektet å kaste seg inn i kritikerkoret av Israel.

– Jeg er ikke her for å kritisere Israel. Det er mer enn mange nok som gjør det, de trenger ikke meg, svarte han.

 

Se hele Stephen Harpers tale til Knesset her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-ZmbQG0I5lo[/youtube]

Forrige artikkelLiten tillit til at Obama stanser Iran
Neste artikkelNetanyahu krever at rakettangrepene stanses
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.