“En jødisk stat er viktigere i dag enn for bare noen få år siden”

Canadas utenriksminister John Baird og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Canadas utenriksminister John Baird og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I forrige uke var Canadas utenriksminister John Baird på besøk i Israel. Her ble han mottatt med åpne armer.

I Ramallah ble ikke mottakelsen like god. Palestinske demonstranter kastet sko og egg mot den canadiske delegasjonen. PLOs sjefsforhandler Saeb Erekat krevde at Baird ber om unnskyldning for Canadas sterke støtte til Israel.

Baird sier han krever en unnskyldning fra  Erekat fordi han tidligere denne måneden sammenlignet bosetningsbygging på Vestbredden med “terrorisme” lignende terroren som blir praktisert av Islamsk Stat.

– De kjenner vårt syn. Vi sier ikke noe til dem når vi møter dem og noe annet når vi drar hjem. Vi støtter sterkt en palestinsk stat. Vi mener bare den må komme som et resultat av fredsforhandlinger med Israel. Veien til å oppnå en palestinsk stat er gjennom dialog med Israel og ikke ved å ta ensidige skritt, sier Baird i et intervju med Times of Israel.

Canadas ledere er ikke redde for å støtte Israel som en jødisk stat. En stat som jødene kan kalle sin egen var viktig etter andre verdenskrig, men det er fortsatt viktig i 2015, understreker Baird.

– Med den antisemittismen som er på frammarsj flere steder i verden i dag, er det sannsynligvis mer viktig i dag enn det var for bare noen få år siden, at det er en jødisk stat hvor folk kan søke tilflukt, sier Baird.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag