«En jødisk stat er viktigere i dag enn for bare noen få år siden»

Les hvorfor palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat krever unnskyldning fra Canadas utenriksminister John Baird.
Canadas utenriksminister John Baird og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Canadas utenriksminister John Baird og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

I forrige uke var Canadas utenriksminister John Baird på besøk i Israel. Her ble han mottatt med åpne armer.

I Ramallah ble ikke mottakelsen like god. Palestinske demonstranter kastet sko og egg mot den canadiske delegasjonen. PLOs sjefsforhandler Saeb Erekat krevde at Baird ber om unnskyldning for Canadas sterke støtte til Israel.

Baird sier han krever en unnskyldning fra  Erekat fordi han tidligere denne måneden sammenlignet bosetningsbygging på Vestbredden med «terrorisme» lignende terroren som blir praktisert av Islamsk Stat.

– De kjenner vårt syn. Vi sier ikke noe til dem når vi møter dem og noe annet når vi drar hjem. Vi støtter sterkt en palestinsk stat. Vi mener bare den må komme som et resultat av fredsforhandlinger med Israel. Veien til å oppnå en palestinsk stat er gjennom dialog med Israel og ikke ved å ta ensidige skritt, sier Baird i et intervju med Times of Israel.

Canadas ledere er ikke redde for å støtte Israel som en jødisk stat. En stat som jødene kan kalle sin egen var viktig etter andre verdenskrig, men det er fortsatt viktig i 2015, understreker Baird.

– Med den antisemittismen som er på frammarsj flere steder i verden i dag, er det sannsynligvis mer viktig i dag enn det var for bare noen få år siden, at det er en jødisk stat hvor folk kan søke tilflukt, sier Baird.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael er hans siste håp
Neste artikkelMinnemarkering for Holocaust på Gjøvik
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise