Aldri før har andelen jøder i Israel vært så lav

Andelen av befolkningen som er jøder har gått fra 82,1 til 73,9 prosent.
Israels uavhengighetsdag ble i 2020 markert med blant annet flyshow. Her tegner et fly hjerte med eksos. (Foto: IDF)

Andelen av befolkningen i Israel som er jøder har for første gang falt under 74 prosent, viser tall fra landets statistiske byrå. Tallene publiseres i forbindelse med Israels 73. uavhengighetsdag, skriver Jerusalem Post.

Da den moderne staten Israel ble opprettet i 1948 var 82,1 prosent av befolkningen jøder, mens tallet i dag er nede i 73,9 prosent. På Israels 70. uavhengighetsdag var andelen jøder 74,5 prosent. Dermed har det vært en nedgang på mer enn et halvt prosentpoeng i løpet av de tre siste årene.

Andre data publisert i forbindelse med Jom ha’atsma’ut, Israels uavhengighetsdag eller Israels nasjonaldag, viser at det nå bor 9.327.000 mennesker i landet. Som nevnt er 73,9 prosent av disse jøder, mens nesten to millioner, eller 21,1 prosent, er arabere. Rundt 467.000 er definert som annet, inkludert ikke-arabiske kristne, medlemmer av andre religioner og dem som er registrert uten religiøs klassifisering i registeret.

Siden forrige uavhengighetsdag har Israels befolkning økt med 137.000 mennesker, en økning på rundt 1,5 prosent. I løpet av denne perioden er det blitt født 167.000 barn, rundt 16.300 nye immigranter har ankommet og rundt 50.000 av landets innbyggere har dødd.

Israel forventes å ha rundt 11,1 millioner innbyggere i 2030 og i 2040 er det ventet at innbyggertallet har økt til 13,2 millioner. Når Israel feirer 100-årsjubileum i 2048 vil landet ha rundt 15,2 millioner innbyggere.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise