Nesten 1 av 4 israelere vil være ultraortodokse innen 2050

Det anslår en israelsk studie. Årsaken er den store fødselsraten blant ultraortodokse kvinner.
En ultraortodoks jøde på trilletur med barnevogn i den ultraortodokse byen Bnei Brak. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)

Nesten en fjerdedel av Israels befolkning vil være ultraortodokse jøder innen år 2050, ifølge anslag fra Israels National Economic Council.

Israels nåværende befolkning på 9,2 millioner innbyggere er ventet å vokse med 70 prosent til nesten 16 millioner innen 2050. Av disse anslås rundt en fjerdedel – 3,8 millioner – å være ultraortodokse, skriver Times of Israel.

Befolkningstallene peker på en fremtid hvor den jødiske andelen i Israel vil ligge på rundt 80% av befolkningen, men andelen ultraortodokse vil være langt høyere enn tidligere. Slår prognosene til vil ultraortodokse da utgjøre nærmere en tredjedel av Israels jødiske befolkning. Den arabiske befolkning vil øke til rundt 3,24 millioner og holde seg på rundt 20% av befolkningen.

I dag utgjør de ultraortodokse rundt 12,6 prosent av befolkningen. Dette vil øke til 24 prosent av den totale befolkningen innen 2050, ifølge studien.

Mesteparten av denne veksten skyldes at det ultraortodokse miljøet har en fødselsrate på 6,7 barn per kvinne, betydelig mer enn ikke-ultraortodokse jødiske familier. I 2050 vil israelere under 19 år utgjøre en tredjedel av befolkningen.

Den generelt store befolkningsveksten i Israel anslås å gjøre presset på boligmarkedet enda større. Allerede i dag er for få boliger i forhold til behovet. I tillegg vil det legge stort press på transportsystemet og utdanningssystemet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise