– Det eneste landet IS frykter, er Israel

En tysk journalist som tilbrakte ti dager hos Den islamske staten, forteller hvordan terrorgruppen egentlig ser på Israel. Intervjuet kom ut kort tid etter at IS’ øverste leder proklamerte nye trusler mot Israel i en Twitter-video.

Den tyske journalisten Jürgen Todenhöfer har møtt IS-krigere i Syria. (Foto: Facebook)

Den tyske journalisten Jürgen Todenhöfer har som eneste vestlige journalist tilbrakt ti dager blant mannskapene til terrorgruppen Den islamske staten. Han har vært omtalt også i norske medier, blant annet av NRK. I et intervju med den britiske avisen Jewish News forteller han spesielt om hvordan Israel blir oppfattet av IS-krigerne. Intervjuet er referert av en rekke israelske aviser, blant andre Israel Hayom.

– Det eneste landet IS frykter, er Israel, sier Todenhöfer.

I intervjuer skal IS-krigere ha erkjent overfor ham at de vet at den israelske hæren er for sterk for dem. De tror at de vil være i stand til å stå imot amerikanske og britiske tropper, fordi de ikke tror at disse har tilstrekkelig erfaring med geriljakrigføring i byer og terroriststrategier. Men de vet at Israels styrker er tøffe på disse områdene.

 

Vil drepe millioner

Todenhöfer forteller at IS-krigerne planlegger å gjennomføre ”historiens største religiøse rensing”. Det innebærer at gruppen går inn for å drepe millioner av annerledes troende.

 

– Palestina skal være deres grav

Lørdag 26. desember publiserte IS en video med en trusselmelding mot Israel, ifølge Jerusalem Post. Stemmen i videoen gir seg ut for å være organisasjonens øverste leder Abu Bakr al-Bagdadi. Videoen ble publisert på Twitter-kontoer som også tidligere har vært kjent for å spre IS-propaganda.

– Jødene trodde at vi hadde glemt Palestina. Men så sant Allah vil, skal dere ikke bli glemt. Og snart vil dere høre fottrinnene fra de hellige krigerne. Vi rykker nærmere dere dag for dag. Jøder, dere skal ikke få ha glede i Palestina. Palestina skal ikke være deres land eller hjem, men deres gravlund. Allah har samlet dere i Palestina for at muslimene skal kunne drepe dere.

Forrige artikkelPolske skoleelever tar ansvar for Holocaust-gravlund
Neste artikkelTerrorbølgen har krevd sitt 25. drapsoffer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/