Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stanset israelsk araber fra å dra til IS i Syria

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet har arrestert en israelsk araber som forsøkte å dra til Syria for å slutte seg til terrorgruppen Den islamske staten.

Mannen er 23 år gammel og kommer fra byen Umm El-Fahm. Han skal ha blitt radikalisert gjennom internett, skriver Jerusalem Post. Han har forklart i avhør at han så på videoer og annet materiale fra IS på internett i flere måneder før han bestemte seg for å reise til Syria og kjempe i den jihadistiske terrorgruppens rekker. Han reiste til Istanbul og deretter videre til den tyrkiske byen Gaziantep nær Syria-grensen, men på flyplassen ble planen hans avslørt av tyrkiske myndigheter. Han ble deportert tilbake til Israel 10. juni og arrestert da han kom fram til Tel Aviv. Onsdag ble det tatt ut tiltale mot mannen.

Da han reiste, etterlot han et brev til familien sin og vennene sine, der han fortalte om valget han hadde tatt. Noen av dem var klar over planen i forkant og støttet ham, opplyser Shin Bet. I pressemeldingen påpeker de at denne saken er et eksempel på hvor farlig jihadistenes nettbaserte propagandaspredning er. De som melder seg til tjeneste for IS får trening de senere kan benytte til å begå terrorangrep hjemme, konstaterer de.

Minst 40 israelere har dratt til Syria og Irak for å krige sammen med IS-styrkene der. Minst sju av dem er blitt drept i kamphandlinger. I 2015 ble 34 israelere arrestert for å ha tilknytning til IS.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart