Stanset israelsk araber fra å dra til IS i Syria

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet har arrestert en israelsk araber som forsøkte å dra til Syria for å slutte seg til terrorgruppen Den islamske staten.

Mannen er 23 år gammel og kommer fra byen Umm El-Fahm. Han skal ha blitt radikalisert gjennom internett, skriver Jerusalem Post. Han har forklart i avhør at han så på videoer og annet materiale fra IS på internett i flere måneder før han bestemte seg for å reise til Syria og kjempe i den jihadistiske terrorgruppens rekker. Han reiste til Istanbul og deretter videre til den tyrkiske byen Gaziantep nær Syria-grensen, men på flyplassen ble planen hans avslørt av tyrkiske myndigheter. Han ble deportert tilbake til Israel 10. juni og arrestert da han kom fram til Tel Aviv. Onsdag ble det tatt ut tiltale mot mannen.

Da han reiste, etterlot han et brev til familien sin og vennene sine, der han fortalte om valget han hadde tatt. Noen av dem var klar over planen i forkant og støttet ham, opplyser Shin Bet. I pressemeldingen påpeker de at denne saken er et eksempel på hvor farlig jihadistenes nettbaserte propagandaspredning er. De som melder seg til tjeneste for IS får trening de senere kan benytte til å begå terrorangrep hjemme, konstaterer de.

Minst 40 israelere har dratt til Syria og Irak for å krige sammen med IS-styrkene der. Minst sju av dem er blitt drept i kamphandlinger. I 2015 ble 34 israelere arrestert for å ha tilknytning til IS.

Forrige artikkelTre terrorceller avdekket i Hebron-området
Neste artikkelBarnemorder blir hyllet som “martyr” og “helt”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/