To raketter avfyrt fra Sinai landet sør i Israel

Ingen skal ha blitt skadet i angrepet, som skjedde timer etter et luftangrep mot IS.

Dette er en skjermdump fra en tidligere video fra IS som angivelig skal vise et rakettangrep på Israel.
Dette er en skjermdump fra en tidligere video fra IS som angivelig skal vise et rakettangrep på Israel.

Den israelske hæren melder mandag morgen at to raketter avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt landet sør i Israel. Rakettene skal ha truffet et tomt område i Eshkol-regionen, som grenser til Gaza. Ingen skal ha kommet til skade, skriver Times of Israel.

Rakettalarmen, som varsler befolkningen om innkommende raketter, skal ikke ha begynt å ule, da prosjektilene ikke var på vei mot et befolket området. Heller ikke rakettforsvaret Iron Dome, som kalkulerer hvor rakettene treffer, ble aktivert.

Ingen gruppering har foreløpig tatt på seg ansvaret for rakettangrepet, som kommer bare timer etter at Den islamske staten (IS) i Sinai beskyldte Israel for å ha drept fem av deres medlemmer i et luftangrep. IDF har ikke kommentert angrepet.

Tidligere i måneden skjøt den samme grupperingen fire raketter mot den israelske feriebyen Eilat. Tre av de fire rakettene ble stoppet av rakettforsvarssystemet. Den siste landet utenfor byen. Ingen personer ble fysisk skadet i det angrepet, som var det første mot Eilat siden 2014, men flere ble behandlet for sjokkskader.

Det har de siste årene vært flere blodige kamper mellom Den islamske staten i Sinai og det egyptiske forsvaret. I januar beordret Israel alle sine statsborgere på Sinaihalvøya til å forlate området umiddelbart på grunn av sikkerhetssituasjonen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise