Egypts president bekrefter at Israel hjelper dem med å bekjempe IS

Israel hjelper nabolandet med å bekjempe jihadister på Sinaihalvøya.
En ny brigade i Israels sørlige front er etablert for vokte grensen mot Egypts Sinai-halvøy. (Foto: IDF Spokeperson)
En ny brigade i Israels sørlige front er etablert for vokte grensen mot Egypts Sinai-halvøy. (Foto: IDF Spokeperson)

President Abdel Fattah al-Sisi bekrefter at Egypts militære samarbeider med Israel for å bekjempe Den islamske staten (IS) i det nordlige Sinai. Det var i forbindelse med et intervju med den amerikanske TV-stasjonen CBS at den egyptiske presidenten fortalte om samarbeidet på den egyptiske halvøya.

– Vi har et bredt spekter av samarbeid med israelerne, forteller al-Sisi i intervjuet og påpeker at samarbeidet er tettere enn noen gang tidligere.

Siden den egyptiske hæren kastet den islamistiske presidenten Mohamed Morsi og Det muslimske brorskap i 2013, har hundrevis av egyptisk politi og soldater blitt drept av jihadister og andre ekstremister på Sinaihalvøyen, inkludert fra Den islamske staten. Ifølge avisen The New York Times skal Israel også ha bistått Egypt med bombeangrep mot jihadistene på Sinai.

Siden 2017 har al-Sisi hatt flere offentlige møter med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Det blir sett på som et tegn på det gode samarbeidet mellom de to landene, til tross for at en normalisering i forholdet til Israel fortsatt er tabu hos mange egyptere.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise