Egypts president bekrefter at Israel hjelper dem med å bekjempe IS

Israel hjelper nabolandet med å bekjempe jihadister på Sinaihalvøya.

En ny brigade i Israels sørlige front er etablert for vokte grensen mot Egypts Sinai-halvøy. (Foto: IDF Spokeperson)
En ny brigade i Israels sørlige front er etablert for vokte grensen mot Egypts Sinai-halvøy. (Foto: IDF Spokeperson)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

President Abdel Fattah al-Sisi bekrefter at Egypts militære samarbeider med Israel for å bekjempe Den islamske staten (IS) i det nordlige Sinai. Det var i forbindelse med et intervju med den amerikanske TV-stasjonen CBS at den egyptiske presidenten fortalte om samarbeidet på den egyptiske halvøya.

– Vi har et bredt spekter av samarbeid med israelerne, forteller al-Sisi i intervjuet og påpeker at samarbeidet er tettere enn noen gang tidligere.

Siden den egyptiske hæren kastet den islamistiske presidenten Mohamed Morsi og Det muslimske brorskap i 2013, har hundrevis av egyptisk politi og soldater blitt drept av jihadister og andre ekstremister på Sinaihalvøyen, inkludert fra Den islamske staten. Ifølge avisen The New York Times skal Israel også ha bistått Egypt med bombeangrep mot jihadistene på Sinai.

Siden 2017 har al-Sisi hatt flere offentlige møter med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Det blir sett på som et tegn på det gode samarbeidet mellom de to landene, til tross for at en normalisering i forholdet til Israel fortsatt er tabu hos mange egyptere.

Forrige artikkelUnge Venstre blir avvist forfriskende klart av Høyre
Neste artikkelEuropean Youth Forum: Norske ungdomsorganisasjoners dobbeltstandard mot Israel er antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.