Jewish Agency gir integreringsoppgavene til staten

Jewish Agency har vedtatt å avslutte mange av sine integreringsprogrammer for nye innvandrere. Organisasjonen vil konsentrere seg om å få diaspora-jøder til å flytte til Israel.

De fleste jødene som er kommet til Israel, er kommet fordi de ble presset eller tvunget til det av omstendighetene i landet de kom fra. I Israel finner de et land hvor jødene er i flertall og kan styre seg selv. For at jødene skal kunne beholde flertallet i en situasjon hvor den arabiske befolkningen i Israel øker raskt, er det viktig at stadig flere jøder flytter til Israel.

I noen måneder nå har det vært en strid om hvem i Israel som skal gjøre hva med hensyn til innvandring. Jewish Agency har tidligere fulgt innvandrerne fra stedet de bodde på tidligere og til de var integrert i Israel. Men nå har Jewish Agency bestemt at det som skal skje etter at innvandrerne er kommet til Israel, må den israelske staten ta seg av. Jewish Agency har vedtatt å avslutte mange av sine programmer i Israel. Jewish Agency vil konsentrere seg om å bearbeide jødene i landene de bor, forforklare dem hvorfor de bør flytte til Israel og forberede dem der på et liv i Israel.

Nå har statsminister Benjamin Netanyahu fått gjennom en bevilgning til prosjekter som skal erstatte det Jewish Agency tidligere gjorde i Israel. Ett av prosjektene er en studentby i Sør-Israel, i området hvor det ofte kommer raketter fra Gaza.

 

Falash Mura fra Etiopia

Det er fremdeles 2.200 jøder igjen i Etiopia. Noen hadde litt uklar status fordi de hadde konvertert til kristendommen (mer og mindre frivillig) og har nå konvertert tilbake til jødedommen. Regjeringen har nå satt som mål at alle de etiopiske jødene skal være kommet til Israel innen 1. april 2014.

 

Kilder: En artikkel av Shlomo Cesana og Yori Yalon i Israel Hayom 10. juli 2012 og en artikkel av Ruth Eglash i Jerusalem Post 8. juli 2012.

 

Forrige artikkelKadima risikerer å bli splittet
Neste artikkelIsrael overfører 272,5 millioner til PA
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no