Seks millioner jøder i Israel

Israels jødiske befolkning vokser raskt. I disse dager passerer den seks millioner. Det totale innbyggertallet har passert åtte millioner.

Ultra-ortodokse menn ber ved Tempelmuren. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)
Ultra-ortodokse menn ber ved Tempelmuren. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)

Israels totale innbyggertall har i påskehøytiden passert åtte millioner, melder Yedioth Aharonoth. Også den jødiske majoriteten passerer i disse dager en terskel og utgjør nå seks millioner – 75 prosent – av det totale innbyggertallet. Over 2,6 millioner mennesker bor i Tel Aviv, dersom en inkluderer byens forsteder.

Blant minoritetene utgjør araberne den store brøkdelen av antallet og utgjør 1,6 millioner av innbyggerne i Israel. Omkring 350.000 er ikke-arabiske kristne og andre, i hovedsak slektninger av jøder som har kommet fra det tidligere Sovjetunionen, men som ikke er selv er registrert som jøder hos israelske myndigheter.

Israel befester seg som landet i verden med høyest jødisk innbyggertall, ettersom antallet jøder på verdensbasis har gått svakt tilbake. 13,8 millioner av verdens 7 milliarder mennesker er jøder. USA har nest flest med sine 5,5 millioner jøder, hvorav 2 millioner bor i New York-området. Frankrike er på tredjeplass med 500.000, Canada på fjerde med 380.000 og Storbritannia på femte med 290.000 jøder.

Forrige artikkelBarth Eide må svare mer om lønn til terrorister
Neste artikkelIsraelere langt mindre negative til Obama
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no