Damaskus-synagogen helt ødelagt

Den 2.000 år gamle synagogen i Damaskus, ble ranet og brent ned til bakken søndag kveld.

Slik så taket ut i den berømte synagogen i Damaskus. (Foto: Charles Roffey, flickr.com)
Slik så taket ut i den berømte synagogen i Damaskus. (Foto: Charles Roffey, flickr.com)

Angivelig skal Jobar-synagogen være bygget over en hule, der profeten Elia pleide å gjemme seg fra forfølgelse. Det er en av verdens eldste synagoger som nå ikke lenger eksisterer og skal være rundt 2.000 år gammel. Tidligere i den syriske borgerkrigen har Jobar blitt skadet av rakettsplinter fra president Bashar Assads militære styrker.

Ifølge Jerusalem Post krangler opprørsstyrkene og Assads militærstyrker om hvem som står bak søndagens ran og brannstifting. Opprørerne hevder at militæret ranet synagogen og brant den ned, mens Assads menn selv hevder at “zionistiske agenter” og opprørerne sammen har ansvaret. Styrkene skal ha brent synagogen til bakken, etter at zionistene skal ha fjernet de hellige gjenstandene på forhånd.

Forrige artikkelKlar, ferdig, pump!
Neste artikkelKvinnesaken: Framskritt i Saudi Arabia, tilbakeskritt på Gaza-stripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no