Damaskus-synagogen helt ødelagt

Slik så taket ut i den berømte synagogen i Damaskus. (Foto: Charles Roffey, flickr.com)
Slik så taket ut i den berømte synagogen i Damaskus. (Foto: Charles Roffey, flickr.com)

Angivelig skal Jobar-synagogen være bygget over en hule, der profeten Elia pleide å gjemme seg fra forfølgelse. Det er en av verdens eldste synagoger som nå ikke lenger eksisterer og skal være rundt 2.000 år gammel. Tidligere i den syriske borgerkrigen har Jobar blitt skadet av rakettsplinter fra president Bashar Assads militære styrker.

Ifølge Jerusalem Post krangler opprørsstyrkene og Assads militærstyrker om hvem som står bak søndagens ran og brannstifting. Opprørerne hevder at militæret ranet synagogen og brant den ned, mens Assads menn selv hevder at “zionistiske agenter” og opprørerne sammen har ansvaret. Styrkene skal ha brent synagogen til bakken, etter at zionistene skal ha fjernet de hellige gjenstandene på forhånd.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag