Geneve-avtalen skapt for å splitte Israel

Det blir aldri aktuelt for palestinerne å følge opp “innrømmelsene” fra Genève-avtalen. Hensikten med den er bare å svekke Israel.

Som andre artikler om Genève-avtalen viser, nekter de palestinske lederne å godkjenne de innrømmelsene som skal være gjort i avtalen. Spørsmålet er hva som da får ledende palestinere til å bruke så mye ressurser på å forhandle den fram og støtte den nå i etterkant. To av de palestinske lederne har gjort oss den tjenesten å fortelle det.

Hatem Abdel Kader er en av de palestinerne som avlyste reisen til Genève på grunn av demonstrasjonene og særlig fordi Arafat nektet å støtte avtalen. Han sa til Jerusalem Post at hovedmålet (the main goal) med Genève-avtalen var å skape splittelse i Israel og undergrave statsminister Ariel Sharons regjering. “Vårt mål var å skape skiller inne i Israel og stanse veksten til høyresiden i Israel.” (Khaled Abu Toameh og Lamia Lahoud i Jerusalem Post 30. november. Artikkelen heter: Fatah official: Initiative designed to divide Israelis).

I motsetning til Kader valgte Kadoura Fares å dra til Genève. Fares er minister i Arafats regjering. Arafat hadde nemlig sagt til ham at han ikke hadde noe imot at Fares dro til seremonien. Så Fares tok til motmæle mot kritikken fra folk i Fatah (Arafats fløy av PLO). De er uansvarlige og “forstår ikke at ett av målene med Genève-avtaen er å skape en kløft i den israelske befolkningen og en sprekk i Sharons regjering, ikke å skape skiller innenfor Fatah og det palestinske folket”.

Oversatt til alminnelig norsk betyr det at de palestinske kritikerne kan ta det helt med ro. Det blir aldri aktuelt å følge opp “innrømmelsene” fra Genève-avtalen. Hensikten med den er bare å svekke Israel.

Forrige artikkelQureia dro til Kario
Neste artikkelKairo-samtalene brøt sammen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no