Frykter voldshandlinger mot Shalit-avtale

Israelske sikkerhetsstyrker frykter vold både fra Gaza-stripen og ekstreme jødiske grupper i forkant av fangeutvekslingen tirsdag. På Gaza-stripen kan terrorgrupper som ikke er del av fangeutvekslingen, som for eksempel Islamsk Jihad, trappe opp granat- og rakettangrep mot tettstedene i Negev.

I Israel kan ekstremister forsøke å stanse busser som frakter palestinske fanger på vei til løslatelse på Vestbredden og Gaza-stripen. Tidlig søndag morgen aksjonerte høyreekstreme aktivister utenfor hjemmet til justisminister Yaakov Neeman. De tok seg forbi sikkerhetsvaktene, hamret på inngangsdøren og ropte slagord imot fangeutvekslingen og krevde at jødiske fanger som har angrepet arabere også blir sluppet fri.

Forrige artikkel– Iran kan forsøke å blokkere Shalit-avtale
Neste artikkelHøyesterett godtar terrorofres forespørsel om høring
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.